2019-08-22 13:50:52
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι ουρές της ντροπής
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί τη σταδιακή υλοποίηση των ανακουφιστικών μέτρων για τους καρκινοπαθείς. Από την επόμενη εβδομάδα και σταδιακά έως τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει πιλοτικά η παραλαβή των χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία του Οργανισμού με ευθύνη των κλινικών για λογαριασμό των ασθενών.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αποσυμφορηθούν βαθμιαία – και εφόσον ξεδιπλωθεί και η δεύτερη φάση του σχεδίου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών που αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα και αφορά τη διεύρυνση των καναλιών διανομής υψηλού κόστους (ΦΥΚ) μέσω και των ιδιωτικών φαρμακείων – οι ουρές της ντροπής που σχηματίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου οι ιδιωτικές κλινικές δεσμεύονται να ορίσουν δύο υπαλλήλους οι οποίοι θα αναλάβουν αποκλειστικά την παραλαβή των φαρμάκων από τα φαρμακεία του Οργανισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι και η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής σε ΚΕΠ, ώστε να μπορεί με το επίσημο έγγραφο ο εργαζόμενος να εκτελέσει τη συνταγή.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ