2019-08-22 19:50:11
Φωτογραφία για Το αμερικανικό Πεντάγωνο λύνει τον γρίφο και επιβεβαιώνει τον θάνατο του γιου του Μπιν Λάντεν
Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του γιου του Μπιν Λάντεν, Χαμζά, φαίνεται να

διαλευκάνει νέα δήλωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ύστερα από την είδηση του θανάτου του που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ουάσινγκτον, επικαλούμενη τις μυστικές υπηρεσίες, τώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ επιβεβαιώνει ότι ο γιος του αρχηγού της Αλ Κάιντα είναι νεκρός.

«Αυτό έχω καταλάβει, ότι είναι νεκρός ο Χαμζά» δήλωσε, συγκεκριμένα, ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Ερωτηματικά, ωστόσο, εγείρει το γεγονός ότι τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ορισμένοι κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται να σχολιάσουν την είδηση θανάτου του γιου του Μπιν Λάντεν.

Την τελυεταία ημέρα του Ιουλίου, η είδηση που ήθελε νεκρό τον Χαμζά έκανε τον γύρο των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.

Ο γιος και κληρονόμος του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις τελευταίες του δημόσιες εξαγγελίες, την περασμένη χρονιά, ζητούσε από τον αραβικό κόσμο να προχωρήσει σε εξέγερση, εξαπολύοντας δε απειλές προς τη Σαουδική Αραβία.


Ήταν 30 ετών, βρισκόταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ύστερα από την εισβολή εκεί μετέβη στο Πακιστάν, σύμφωνα με το Ίδρυμα Brookings.

Ήταν παντρεμένος με την κόρη του Μοχάμεντ Άττα, ενορχηστρωτή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους.

Έγινε γνωστός το 2015, από τον Ομάν αλ Ζαουαχίρι ο οποίος διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Διηύθυνε την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσέλκυε τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ