2019-08-23 09:16:52
Φωτογραφία για Β.Κικίλιας κατά όσων τον κατηγορούν για τις χρεώσεις στους ξένους τουρίστες που νοσηλεύονται δωρεάν στο ΕΣΥ! Τι είπε
Μαρία Γλένη HR

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε όσους τον κατηγορούν για τις χρεώσεις που δρομολογεί σε ξένους τουρίστες που μέχρι σήμερα νοσηλεύονταν δωρεάν στα ελληνικά νοσοκομεία χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.

Μετά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας πολλοί είναι αυτοί που άρχισαν να διαρρέουν ότι με τις χρεώσεις στους αλλοδαπούς ουσιαστικά παύει και η δωρεάν περίθαλψη των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

Να σημειωθεί πως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Υγείας ότι η εγκύκλιος που εστάλη στα νοσοκομεία αφορά μόνο στους τουρίστες που έχουν ασφάλιση και προέρχεται από την Ε.Ε. είτε από Τρίτες χώρες όπως π.χ. τις ΗΠΑ. Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση του υπουργού Υγείας: «Υπ. Υγείας: Τέλος η δωρεάν περίθαλψη και νοσηλεία των τουριστών στο ΕΣΥ¨

Ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter καταφέρεται εναντίον όσων τον κατηγορούν ότι θέλει να κόψει την δωρεάν περίθαλψη στους μετανάστες αλλά και για όσους (κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ) υποστηρίζουν ότι γίνονται οι χρεώσεις στους τουρίστες.


Όπως έγραψε: «Νοσοκομεία και Κ.Υ. θα καταγράφουν & θα τιμολογούν τις υπηρεσίες που παρέχουν σε αλλοδαπούς τουρίστες με ασφάλιση, όπως ΔΕ γινόταν ως τώρα! Αλλιώς, πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Προκαλούν την κοινή λογική οι έμποροι των fakenews.

Για όσους μιλάνε για ανθρωπισμό 1 λεξη: Μόρια»Το tweet του Βασίλη Κικίλια

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε σχετικές του δηλώσεις υποστήριξε ότι γίνονται κανονικά οι χρεώσεις στους τουρίστες που έχουν ασφάλιση από τα δημόσια νοσοκομεία.

Ωστόσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε επιδιώξει να εισπράξει τα χρήματα από τις νοσηλείες τουριστών, καθώς ο τότε υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει πως μελετά να προωθήσει και σχετική νομοθετική ρύθμιση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ