2019-08-23 13:01:04
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση της κυβέρνησης να γίνει το Μάτι καλύτερο από πριν
Την προσωπική του δέσμευση να γίνει το Μάτι καλύτερο από πριν, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο οικόπεδο επί της Λ. Μαραθώνος, χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το οικόπεδο καθαρίστηκε μέσα στις χρονικές προθεσμίες που είχαν τεθεί, δηλαδή, σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «τελικά ήταν πιο απλό και εύκολο να καθαριστεί, αλλά κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί». Σημείωσε ακόμη πως «το οικόπεδο καθαρίστηκε από τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς ένα ευρώ επιβάρυνση για το Δημόσιο», με τις εταιρείες να αναλαμβάνουν το έργο στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης. Είπε επίσης πως η καύσιμη ύλη που μεταφέρθηκε στο σημείο θα αξιοποιηθεί και δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και πρόσθεσε πως η νέα καύσιμη ύλη που έρχεται στο οικόπεδο θα φεύγει με τον ίδιο τρόπο.


Κατά την άφιξή του ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε κατοίκους και τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στο έργο, στους οποίους απέδωσε τα εύσημα για τη δουλειά τους και τους ευχαρίστησε. «Έχουμε και θέλουμε την ανάμιξη της κοινωνίας των πολιτών», είπε σε άλλο σημείο του διαλόγου που είχε με τον κόσμο, και ζήτησε, το Μάτι να πάρει ζωή, να γίνει καλύτερο από πριν, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με το σχέδιο της επόμενης ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων του εξωτερικού να συμβάλουν στη χωρική ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα, έκανε λόγο για πρότυπο οικισμό, επισημαίνοντας πως «έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε».

Υπογράμμισε επίσης την πρώτη υποχρέωση που έχει το κράτος έναντι των πολιτών του, που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επεκτάθηκε και στην αντιπυρική-δασική πολιτική, την ανάγκη επανασχεδιασμού της, με έμφαση στην πρόληψη. Παράλληλα, στο σημείο αυτό απέδωσε τα εύσημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το νέο Γραμματέα της για την αποτελεσματικότητά τους, παρότι, όπως ο ίδιος θύμισε, δεν έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος. «Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά: Τοποθετήσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις» είπε, προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση «εμφύσησε διαφορετική κουλτούρα λογοδοσίας, ταχύτητας, αποτελεσματικότητας». «Αυτή είναι η κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε τέλος και στους εγκαυματίες, σημειώνοντας πως δεν καλυπτόταν εξολοκλήρου με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ η θεραπεία τους ως τώρα. «Το διορθώσαμε, χωρίς να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Δεσμεύθηκε τέλος να επιστρέψει και να ξαναδεί το οικόπεδο «φυτεμένο με αμπέλια», όπως είναι τα γειτνιάζοντα οικόπεδα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ