2019-08-23 20:44:14
Φωτογραφία για Ρετρό εμφάνιση και ηλεκτρική τεχνολογία για το Renault e-Plein Air
H Renault αναβιώνει το 4L Plein Air με μια σύγχρονη εκδοχή που διατηρεί σχεδόν

αναλλοίωτο το ρετρό στυλ αλλά υιοθετεί την ηλεκτρική τεχνολογία του μικρού Twizy.

Το πρωτότυπο e-Plein Air δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών για τον θεσμού 4L International ο οποίος έχει καθιερωθεί ως η ετήσια εορταστική εκδήλωση για τους φίλους του θρυλικού Renault 4L.

Το e-Plein Air αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία που αντλεί έμπνευση από την ανοιχτή έκδοση Plein Air του 4L και τεχνολογία από το ηλεκτρικό τετράτροχο Twizy ενώ είναι προϊόν συνεργασίας των τμημάτων Renault Classic και Renault Design. Στο project έχει συμβάλει και η εταιρία Melun Retro Passion η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή τμημάτων για όλα τα κλασσικά γαλλικά μοντέλα.

Το e-Plein Air είναι μια ελαφρά εκσυγχρονισμένη εικόνα του αρχέτυπου 4L Plein Air η οποία όμως κρύβει από κάτω της την σύγχρονη ηλεκτρική τεχνολογία του Twizy το οποίο με την σειρά του συνδυάζει την ευελιξία και την ευχρηστία μηχανής με την ασφάλεια αυτοκινήτου
. Οι δημιουργοί του e-Plein Air δεν έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση λεπτομερών πληροφοριών για το αυτοκίνητο που όμως φαίνεται πως έχει αντίστοιχα διασκεδαστικό χαρακτήρα με τον αυθεντικό μοντέλο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το παράδειγμα του μεγάλου καλαθιού για πικ-νικ που φιλοξενείται στο χώρο πίσω από τα καθίσματα των δύο επιβατών.

Στο ίδιο μέρος βρίσκεται λογικά τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και οι μπαταρίες που προέρχονται απευθείας από το Twizy. Θυμίζουμε πως το μικρό ηλεκτρικό τετράτροχο της Renault προσφέρεται σε δύο εκδόσεις με την μικρότερη να έχει απόδοση 5 ίππων και μπαταρία 6,1kWh που δίνει αυτονομία 100 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ/ω. Η μεγαλύτερη έκδοση έχει ηλεκτροκινητήρα 17 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ω.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ