2019-08-24 13:37:27
Φωτογραφία για Yacht Society: Οι ελληνικές σκαφάτες διακοπές
Εκθαμβωτικά εντυπωσιακά, αυτά τα σκάφη προσφέρουν ανέσεις πεντάστερων ξενοδοχείων, δίνοντας στη λέξη «πολυτέλεια» νέο νόημα

«Belita»

Γιάννης & Δήμητρα Κούστα

Οταν στον ξένο Τύπο κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους του «Belita», όλοι έκαναν λόγο για την καλαισθησία και την πολυτέλεια που τους χαρακτηρίζει. Γεγονός αναμενόμενο, καθώς τόσο η ανακαίνιση όσο και η διακόσμηση της θαλαμηγού έχουν την υπογραφή του Τάσου Ζέππου. Στους τρεις ορόφους του «Belita» υπάρχουν -έξυπνα κατανεμημένα- πισίνες με τζακούζι, τέσσερις εξωτερικές βεράντες, εστιατόριο, μπάρμπεκιου και μπαρ, ενώ εντυπωσιάζουν οι hi-tech εγκαταστάσεις που βρίσκονται παντού, από τα καταστρώματα με την οθόνη home cinema που εμφανίζεται «μαγικά», μέχρι την υπερσύγχρονη κουζίνα.

«ΜΙ ΜΑ»

Μαρίνα Βερνίκου & Μίλτος Καμπουρίδης

Γρήγορο yacht με σύγχρονο, αεροδυναμικό design, πήρε το όνομά του από τα αρχικά των ιδιοκτητών του, ΜΙ-ΜΑ, όπως Μίλτος και Μαρίνα οι οποίοι λατρεύουν τη θάλασσα και δεν το κρύβουν
. Από τότε που το απέκτησαν, πριν από περίπου 10 χρόνια, κάθε καλοκαίρι γυρίζουν με αυτό τη νησιωτική Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη μαζί με τα παιδιά τους αλλά και τους φίλους τους. Πρόσφατα μάλιστα φιλοξένησαν και την κόρη του Μικ Τζάγκερ, Τζέιντ.

«Wild Child»

Ευάγγελος Πιστιόλης

Κάποιοι θεωρούν το «Wild Child» το δίδυμο αδελφάκι του «Guilty», της εκκεντρικής 35μετρης θαλαμηγού του Κύπριου επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου. Το σκαρί του «Wild Child» κοσμούν γεωμετρικά σχέδια στην παλέτα του γκρι, του λευκού και του μαύρου, ενώ στην πρύμνη έχει φιλοτεχνηθεί ένα τεράστιο αστέρι. Μίνιμαλ αισθητική και μοντέρνες γραμμές κυριαρχούν τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους του σκάφους που διαθέτει λιτή επίπλωση και πολλά έργα σύγχρονης τέχνης.

«Barracuda»

Γιώργος Οικονόμου

Ενα από τα ωραιότερα ιστιοφόρα του κόσμου. Οταν εμφανίστηκε στα διεθνή ύδατα τα περιοδικά το υποδέχτηκαν με πολυσέλιδα αφιερώματα με πρώτο και καλύτερο το «Vanity Fair». Την ανακατασκευή του ανέλαβε ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Τζον Πόσον, παρόλο που δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με σκάφη. Το αποτέλεσμα τον αντάμειψε με πολλά βραβεία. Η θαλαμηγός με τα χρωματιστά πανιά αποτελεί το πλωτό καταφύγιο του Γιώργου Οικονόμου, της συζύγου του Κυβέλης Μελετοπούλου και των παιδιών τους.

«Οktο»

Γιάννα & Θόδωρος Αγγελόπουλος

Με ένα ultra-cool σχεδόν μαύρο σκαρί, το μήκους 66 μέτρων «Okto» μαγνητίζει τα βλέμματα ως η επιτομή του στυλ και του καλού γούστου στην κατηγορία του. Σε αυτό το εντυπωσιακό γιοτ πέρυσι το ζεύγος Αγγελόπουλου είχε δεξιωθεί τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα που είναι προσωπικοί τους φίλοι εδώ και χρόνια. Φέτος το καλοκαίρι ο ισχυρός επιχειρηματίας και η σιδηρά κυρία του 2004 αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμη φορά στις ελληνικές θάλασσες απολαμβάνοντας τον ήλιο από τα decks του «Okto».

«Esmeralda»

Πόλυς & Ρόζμαρι Xατζηιωάννου

Το yacht του Πόλυ και της Ρόζμαρι Χατζηιωάννου μπορεί να μην είναι πια καινούριο, παραμένει όμως ένα από τα πιο πολυτελή. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα μπάνια του είχαν γίνει ειδική παραγγελία σε ιταλικό οίκο. Στη θαλαμηγό με την κοσμοπολίτικη αύρα έχουν φιλοξενηθεί μέλη της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό, αλλά και σταρ της μόδας, της μουσικής και του κινηματογράφου όπως η Ντονατέλα Βερσάτσε και η Κάθλιν Τέρνερ.

«Sapphire»

Αλίνα Καλτσίδη

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά super yachts που ανήκει σε μία από τις πλουσιότερες επιχειρηματικές οικογένειες του πλανήτη βρίσκεται συχνά αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Καλαμάτας. Πρόκειται για το «Sapphire», το αξίας 100 εκατ. δολαρίων σκάφος της οικογένειας της Αλίνας Καλτσίδη, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25 άτομα. Ο ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος πατέρας της, ο οποίος ασχολείται με τις εξορύξεις στη Ρωσία, αγόρασε το σκάφος το 2011 από γερμανικά ναυπηγεία.

«Atlantis II»

Ευγενία Νιάρχου

Από τα πλέον γνωστά και πολυτελή yachts παγκοσμίως, το «Atlantis II» είναι εδώ και χρόνια η αφορμή ώστε τα μέλη της οικογένειας Νιάρχου να βρίσκονται έστω και για λίγες ημέρες μαζί. Το εσωτερικό της κοσμούν σπάνια έργα τέχνης, έπιπλα-αντίκες και πορσελάνες εποχής. Η πάντα διψασμένη για έμπνευση και εμπειρίες Ευγενία είναι αυτή που ξεσηκώνει συνήθως τα αδέλφια της Ηλέκτρα, Σταύρο και Τεό επιλέγοντας προορισμούς όπως το Κάπρι, η Σάντα Μαργκερίτα και η Γαλλική Ριβιέρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ