2019-08-29 20:35:11
Φωτογραφία για Μαύρη σοκολάτα και κατάθλιψη
Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Depression & Anxiety, δείχνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 13.626 ενήλικες άνω των 20 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας προσδιορίστηκε μέσω δύο ανακλήσεων 24ώρου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά.

Η κατανάλωση σοκολάτας συνολικά, δε φάνηκε να συνδέεται με την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Όταν όμως η ερευνητική ομάδα εξέτασε την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας ξεχωριστά, διαπίστωσε πως οι εθελοντές που δήλωσαν ότι καταναλώνουν μαύρη σοκολάτα είχαν 70% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης και συνεπώς απαιτείται προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Κλείνοντας, η επικεφαλής της ομάδας τονίζει πως η μελέτη δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τη διερεύνηση των πιθανών μηχανισμών.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον ΑΝΤ1...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον ΑΝΤ1...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ