2019-08-30 09:29:49
Φωτογραφία για Λοβέρδος για Novartis: Άλλα έλεγε ο μάρτυρας κι άλλα έγραφαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς
«Η σκευωρία συνεχίζει να αποδίδει αποτελέσματα, χωρίς λόγο, αλλά με πολιτικούς σκοπούς και επιδιώξεις», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τις εξελίξεις στην διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, στο πλαίσιο της οποίας εστάλη νέο αίτημα για άρση ασυλίας του από την Βουλή, προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία.

Όπως είπε ο πρώην Υπ. Υγείας: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολήθηκε με την σκευωρία αυτή, που να μην καθίσει στο εδώλιο. Δεν λειτουργώ με πάθος, αλλά θα λειτουργήσω χωρίς οίκτο».

«Τον Μάιο, με δική μου πρωτοβουλία, ζήτησα άρση της ασυλίας μου και όταν πήγα στην Δικαιοσύνη δεν πρόβαλα επιχείρημα ότι η Δικαιοσύνη είναι αναρμόδια, που είναι, ούτε ότι είμαι υπουργός και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Όταν η Βουλή είπε τον Μάιο ότι αίρεται η ασυλία μου, είπα ''θα τους νικήσω με τα όπλα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης''. Εφόσον δόθηκε άδεια στην Δικαιοσύνη, δεν καταλαβαίνω γιατί ξαναζητείται. Εγώ πάλι το ίδιο θα ζητήσω», είπε ο κ. Λοβέρδος.


Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Δίνω λόγο τιμής, χωρίς πάθος αλλά και χωρίς οίκτο, θα τους πάω μέχρι τον τελευταίο στο σκαμνί για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας». Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Ήρθαν σε γνώση μου στοιχεία, τα οποία δεν έχω μέχρι στιγμής αποκαλύψει, αλλά σας τα λέω τώρα: Ένας μάρτυρας, χωρίς κουκούλα, που χρησιμοποιήθηκε εναντίον μου είπε ότι πιέστηκε να καταθέσει ως μάρτυρας με κουκούλα, καθώς και ότι πολλά από αυτά που φέρεται να είπε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, τα είπε διαφορετικά εκείνος και άλλα έγραφαν και όπως μου είπε ο ίδιος δεν του έδωσαν την κατάθεση του να την διαβάσει πριν την υπογράψει».

Ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι: «Ακόμη, μάρτυρας που έγινε κατηγορούμενος, είπε ότι έδινε «μαύρο χρήμα» για να διαφημιστεί, σε έναν από τους μάρτυρες με κουκούλες, ο οποίος είναι ψευδομάρτυρας και δωροδοκήθηκε, όπως αναφέρει και άλλος μάρτυρας σε κατάθεση του».

«Εδώ έχουμε έναν χειρισμό που δεν έχει δικαστικά χαρακτηριστικά. Θέλουν να με δολοφονήσουν πολιτικά, αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους συντρίψω», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι χαίρεται για την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης που αφορά τους άλλους κατηγορούμενους, σημειώνοντας ωστόσο ότι «πως μπορεί για όλους αυτούς να μην έχει προκύψει το παραμικρό και για εμένα να προκύπτει εμπλοκή. Αυτό δεν γίνεται».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ