2019-08-30 21:49:42
Φωτογραφία για Στο «στόχαστρο» της Microsoft για παράνομο λογισμικό επιχειρήσεις της Ρόδου
Σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία διενεργεί ελέγχους για «πειρατικά» προϊόντα της

Πρόστιμα ύψους χιλιάδων ευρώ μοιράζει στη Ρόδο η Microsoft, ανώτερα στελέχη της οποίας μαζί με κλιμάκιο εξειδικευμένων φοροτεχνικών υπαλλήλων και της Οικονομικής Αστυνομίας σαρώνουν την αγορά του νησιού και τις τουριστικές επιχειρήσεις, για χρήση παράνομου λογισμικού.

To κλιμάκιο αυτό, που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», έχει επιβάλλει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις της Ρόδου, τσουχτερά πρόστιμα που φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις έως και τις 18.000 ευρώ ανά περίπτωση. Οι έλεγχοι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να διαρκέσουν έως και το τέλος της τουριστικής σεζόν, αφού στο πλάνο των ελεγκτών υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις, για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιούν ή όχι γνήσιο λογισμικό της Microsoft.

Για τα πρόστιμα αυτά, γίνεται επιτόπου Διαπιστωτική Πράξη Παράβασης και αποστέλλονται απευθείας στη Δημόσια Εφορία Ρόδου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αν δεν πληρωθούν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο, τότε σε βάρος των παραβατών κινείται και ποινική διαδικασία.

Οι έλεγχοι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, γίνονται συντονισμένα και μεθοδικά και έχουν στο στόχαστρό τους σε αυτή τη φάση ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, νυχτερινά κέντρα και άλλες τουριστικές -κυρίως- επιχειρήσεις.
news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ