2019-08-31 09:28:40
Φωτογραφία για Υπουργείο Υγείας: Πώς θα μαζευτούν οι σπατάλες στα νοσοκομεία - Τι είπε ο Κικίλιας στους γιατρούς
Δήμητρα Ευθυμιάδου ethnos.gr

Οι εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν για «περαιτέρω οικονομικό στραγγαλισμό των νοσοκομείων» και ζητούν την ενίσχυση της χρηματοδότησης

Στο «μάζεμα» των οικονομικών των νοσοκομείων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα ο Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενισχυθούν οι τομείς που έχουν έλλειψη κονδυλίων και από την άλλη να περιοριστούν οι σπατάλες όπου αυτές γίνονται. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας -Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν πρόσθετα κονδύλια όπου υπάρχει πρόβλημα.

 Ταυτόχρονα σημείωσε όμως ότι θα υπάρξει μάζεμα της δαπάνης. 

Οι εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν για «περαιτέρω οικονομικό στραγγαλισμό των νοσοκομείων» και ζητούν την ενίσχυση της χρηματοδότησης. Πάντως ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για το 2020, ήδη από τώρα με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη προετοιμασία. 


Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι το επόμενο διάσημα θα επανεξετασθούν όλες οι συμβάσεις με προμηθεύτριες εταιρείες που έχουν συναφθεί για αγορά υλικών και υπηρεσιών, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις. 

Και αυτό διότι όπως έλεγαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, από τη μία τα νοσοκομεία παρουσιάζουν σήμερα βασικές ελλείψεις σε αναλώσιμα, υγειονομικό υλικό αλλά ακόμη και σεντόνια και από την άλλη υπάρχει σπατάλη πόρων σε άλλους τομείς. Στόχος είναι να επέλθει η οικονομική ισορροπία, ώστε οι ασθενείς να μπαίνουν σε νοσοκομεία τα οποία θα διαθέτουν όλα τα απαραίτητα υλικά για την εξυπηρέτησή τους. 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
18-πύρηνο CPU ετοιμάζει η Intel
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
18-πύρηνο CPU ετοιμάζει η Intel
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ