2019-08-31 09:30:31
Φωτογραφία για To νέο βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία: Οι πλούσιοι δεν ξοδεύουν
Αναλυτές και επενδυτές εξετάζουν τα πολλαπλά ανησυχητικά μηνύματα στην παγκόσμια οικονομία, τα οποία αποκαλύπτουν ότι μία ύφεση μάλλον πλησιάζει. Το πιο πρόσφατο; Οι πλούσιοι σταμάτησαν να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNBC, το οποίο και υπογραμμίζει ότι υπάρχουν φόβοι για ένα «ντόμινο» επιπτώσεων από την κορυφή προς τα κάτω (trickle down recession). 

Ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα, τέχνη, κοσμήματα- όλοι κλάδοι που προσελκύουν πλούσιους πελάτες βρίσκονται σε κάμψη. Ενώ η μεσαία τάξη εξακολουθεί να ξοδεύει και οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε καλά επίπεδα στις ΗΠΑ, οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η αιφνίδια πτώση των δαπανών των πιο εύπορων στρωμάτων θα μπορούσε πολύ γρήγορα να «διαχυθεί» στην οικονομία και να δημιουργήσει ακόμη ένα βαρίδι στην ανάπτυξη. 

Remaining Time-0:01

Fullscreen

Mute

Ο τομέας των πολυτελών ακινήτων βιώνει φέτος τη χειρότερη χρονιά του από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Στο Μανχάταν οι πωλήσεις βρίσκονται σε πτώση επί έξι διαδοχικά τρίμηνα. Σύμφωνα με τη Redfin οι πωλήσεις κατοικιών αξίας άνω του 1,5 εκατ. δολ. μειώθηκαν 5% το δεύτερο τρίμηνο. Σε δημοφιλή θέρετρα πολυτελείς επαύλεις μένουν στα αζήτητα.


Επιπλέον το πρώτο εξάμηνο του 2019 ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν και οι δημοπρασίες έργων τέχνης. Οι πωλήσεις τoυ οίκου Sotheby's σημείωσαν πτώση 10% και του Christie's έκαναν βουτιά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πηγή: CNBC 
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ