2019-08-31 14:00:29
Φωτογραφία για Νέα επιδρομή μεταναστών στα νησιά μας
Σήμερα εντοπίστηκαν ακόμη 26 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, 28 σε θαλάσσια περιοχή της Κω, 31 στη θαλάσσια περιοχή «Λάμνας» Λέσβου και 37 στην περιοχή Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Γιατί παρατηρείται το νέο κύμα προσφύγων

Ο λόγος πίσω από αυτή την «απόβαση» προσφύγων στα ελληνικά νησιά βρίσκεται στους μαζικούς εκτοπισμούς από την Κωνσταντινούπολη. Τον τελευταίο 1,5 μήνα 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκτοπίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη (στην οποία έχουν βρει καταφύγιο περί τους 500.000 πρόσφυγες) στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδίου για αποσυμφόρηση της πόλης από τους μετανάστες. Στους πρόσφυγες έχει δοθεί προθεσμία ως τις 30 Οκτωβρίου να αποχωρήσουν, με την προειδοποίηση πως σε διαφορετική περίπτωση θα σταλούν αναγκαστικά στην περιοχή πρώτης καταγραφής.

Αποτέλεσμσα αυτού, να δημιουργεί ένα νέο κύμα φυγής τους προς τα μικρασιατικά παράλια και από εκεί προς τα ελληνικά νησιά, την ώρα που τα κυκλώματα διακινητών βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αυξήσουν τη δράση τους και τα κέρδη τους υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών που με αυτόν τον τρόπο στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην Ελλάδα και την ΕΕ.


Ο Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

Τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα κάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών για να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των ορών των μεταναστών από την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε στον Μπουράκ Οζούγκερτζιν, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία στα πλαίσια της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016 και την ανάγκη να εφαρμόζει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρέσβης είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά την κυβέρνησή του αλλά διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση και η πολιτική της δεν έχει αλλάξει.

Ερντογάν: Περιμένουμε νέο κύμα προσφύγων

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε οτι η Τουρκία περιμένει νέο κύμα προσφύγων από την Συρία.

«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας Πρέπει να λάβουμε μέτρα», είπε ο κ. Ερντογάν.
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ