2019-09-01 13:00:31
Φωτογραφία για Στην Άγκυρα ετοιμάζονται για πόλεμο - Χ.Ακάρ: «Είμαστε στο ίδιο σημείο με το 1974 - Ό,τι χρειαστεί να γίνει, θα γίνει»
Σε μία ιδιαίτερα εμπρηστική δήλωση ακόμα και για τα δεδομένα της Τουρκίας, από την οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με απειλητικές δηλώσεις, προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε ευθέως με νέα εισβολή της Κύπρου σε περίπτωση που η Τουρκία μείνει εκτός υδρογονανθράκων.

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», διαμήνυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ δήλωσε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για συνέχιση των δραστηριοτήτων της στην ανατ. Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο». Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς».


Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», τόνισε.

Λίγες ώρες πριν τις πολεμικές δηλώσεις Ακάρ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έδεσε στον κόλπο της Αττάλειας κι ετοιμάζεται για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στήνοντας σκηνικό θερμού επεισοδίου.

Επιπλέον τουρκικά μαχητικά προχωρούν σε συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Χίο, ενώ λίγες μέρες πριν πραγματοποιήθηκαν 19(!) εικονικές αερομαχίες στο Αιγαίο και 55 παραβιάσεις.

Η Τουρκία αργά αλλά σταθερά κλιμακώνει την ένταση τόσο των δηλώσεων όσο των πράξεων, στήνοντας σκηνικό πολέμου.

Εθίζοντάς μας σε αυτή την επιθετική συμπεριφορά, θέλει είτε να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων και να μας αναγκάσει να υποκύψουμε στους εκβιασμούς της άνευ..αγώνα, είτε να μας πιάσει στον ύπνο κάνοντας μας να θεωρήσουμε αυτές τις δηλώσεις και τις πράξεις κενές απειλές.

Στην περίπτωση της Τουρκίας η φράση «το σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει» δεν ισχύει, το σκυλί και γαβγίζει και δαγκώνει...όπως αποδείχτηκε και στη Συρία γι' αυτό καλό θα ήταν να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί μας κοιτάει γρυλίζοντας εδώ και κάμποση ώρα...
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ