2019-09-01 16:22:26
Φωτογραφία για ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ «ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ» ΜΕ …ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, (βίντεο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το νέο τουρκικό Drone με την ονομασία Songar θα ενταχτεί στην υπηρεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για πολλαπλές αποστολές.

Το σημαντικό με το νέο αυτό drone είναι ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχουν τα drones, έχει και την δυνατότητα να φέρει ειδικές βόμβες αέρος εδάφους, γεγονός που το κάνει ξεχωριστό και άκρως επιθετικό.

Τώρα γίνεται γνωστό, (Habertürk), πως τα γνωστά επίσης μη επανδρωμένα Bayraktar ολοκλήρωσαν με επιτυχία όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι τα τελευταία τεστ και είναι έτοιμα για επιχειρήσεις.

Εκτός από αυτά, δυο άλλοι τύποι μη επανδρωμένων με ειδικότητα στην κατασκοπεία τα πιο παλαιοτέρα τα Anka με ειδικότητα στην κατασκοπεία και τα Heron για τα οποία ολοκληρώνεται η παράδοση από την πολεμική βιομηχανία 100 τεμαχίων είναι έτοιμα για τις τουρκικές ένοπλες δυναμεις

Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά όπως έγινε γνωστό, (Habertürk), τώρα μαθαίνουμε πως οι Τούρκοι προχωρούν και στην κατασκευή μη επανδρωμένων ελικοπτέρων για τις ένοπλες δυναμεις τους, διεκδικώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία.

Οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη σημασία στα drones που τα θεωρούν σαν η καινούργια εποχή στις πολεμικές επιχειρήσεις, και ήδη τουρκικά droneς eχουν εμφανιστεί στον εναέριο χώρο του Αιγαίου για κατασκοπεία και μάλιστα σε δυο περιπτώσεις πέταξαν σε ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς να κατατριφθούν όπως θα έπρεπε.

[embedded content]

Δυστυχώς στον τομέα αυτό εμείς μείναμε όχι πίσω, αλλά τελείως έξω. Βεβαία μονό αυτό μας…«έλειπε» σε μια μνημονιακή κατοχική Ελλάδα.

Να ξυπνήσουμε όμως πριν είναι πολύ αργά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ