2019-09-02 16:53:07
Φωτογραφία για Πέρασαν τον Ατζούν για... δουλέμπορο στη Χίο
Το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον Mr Survivor Τούρκο επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζαλί, και άνδρες του Λιμενικού έγινε στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης μόλις βγήκε από το ταχύπλοο σκάφος του

Άνδρες των Λιμενικών Αρχών στη Χίο τον σταμάτησαν για έλεγχο στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης όπου είχε κλείσει τραπέζι σε ταβέρνα του οικισμού. Επέβαινε μαζί με τα παιδιά του και φίλους του σε εντυπωσιακό ταχύπλοο σκάφος. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν περάσει από διαβατηριακό έλεγχο. Για καρφωτή από ανταγωνιστές του κάνει λόγο ο ταβερνιάρης, επειδή ο Ατζούν τού κάνει μεγάλους λογαριασμούς - άνω των 600 ευρώ.

Αγία Ερμιόνη στη Χίο, Παρασκευή 23 Αυγούστου, 18.55 το απόγευμα. Σε αυτό τον παραθαλάσσιο οικισμό στα ανατολικά του νησιού και σε οδική απόσταση 11 χλμ. νότια της πόλης της Χίου, οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών έχουν βρει το τέλειο άλλοθι προκειμένου να αιτιολογήσουν την παρουσία τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά και να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να αφήσουν σε στέρεο έδαφος το ανθρώπινο εμπόρευμά τους.


Με πρόσχημα ότι πάνε να φάνε σε κάποιο από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια της περιοχής που φημίζονται για τα αγνά προϊόντα και τις φρέσκες ψαριές που βάζουν στο τηγάνι, βρίσκουν την ευκαιρία να αποβιβάσουν καραβάνια ταλαιπωρημένων ψυχών που έχουν πληρώσει αδρά για τη μετάβασή τους ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Οι διακινητές έχουν βρει τον τρόπο να περνούν απαρατήρητοι, καθώς το ανθρώπινο εμπόρευμα δεν μεταφέρεται μέσα σε ετοιμόρροπες βάρκες, ούτε σε πλωτές σχεδίες, αλλά μέσα σε σύγχρονα γιοτ και ταχύπλοα σκάφη. Αποφεύγουν φυσικά να περάσουν από τον διαβατηριακό έλεγχο, όπως κάνουν άλλωστε κι άλλοι που έρχονται από τα παράλια της Τουρκίας, αλλά για λόγους αναψυχής. Ουσιαστικά παίζουν με τις πιθανότητες να εντοπιστούν και να συλληφθούν, ωστόσο ποντάρουν στον όγκο των σκαφών που εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο κατά τους θερινούς μήνες, αποβιβάζοντας εκατοντάδες επιβάτες που δίνουν τονωτικές ενέσεις στην τοπική οικονομία.

O φίλος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ατζούν Ιλιτζαλί, επισκέπτεται συχνά τη Χίο και το αγαπημένο του εστιατόριο, το «Μπαχάρι». Προφανώς, όπως και πολλοί άλλοι τουρίστες αλλά και μετανάστες, δεν περνά ποτέ από έλεγχο διαβατηρίων

Η καρφωτή Ενας απ’ αυτούς που έρχονται πολύ συχνά για λόγους αναψυχής είναι και ο γνωστός Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί, επιστήθιος φίλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και εξαιρετικά αγαπητός στους ταβερνιάρηδες της Αγίας Ερμιόνης.

Εκεί, σε ένα από τα εστιατόρια του οικισμού, το «Μπαχάρι», που φημίζεται για τις εξαιρετικές γεύσεις και τις χορταστικές μερίδες του, ο ευγενής Ατζούν κάνει λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 600 ευρώ, αφήνοντας και γενναία πουρμπουάρ. Γι’ αυτό ο καταστηματάρχης και το προσωπικό της ταβέρνας έχουν έναν επιπλέον λόγο να τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια στον Τούρκο παραγωγό και τις παρέες του που καταφτάνουν από την απέναντι όχθη της Ιωνίας, το Τσεσμέ, μια διαδρομή που με ταχύπλοο σκάφος καλύπτεται σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Κάπως έτσι, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα ο Ατζούν Ιλιτζαλί και η παρέα του, συνολικά 15 άτομα, ξεκίνησαν με ένα πολυτελές γιοτ και ένα εντυπωσιακό ταχύπλοο σκάφος από το λιμάνι του Τσεσμέ με προορισμό την Αγία Ερμιόνη και την αγαπημένη του ταβέρνα, το «Μπαχάρι».

Ομως το ταχύπλοο, όπως και το γιοτ, τα οποία κινούνταν με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, κίνησαν την περιέργεια των Λιμενικών Αρχών. Τα εντόπισαν από το παρατηρητήριο του Λιμεναρχείου να κατευθύνονται προς τον όρμο του παραθαλάσσιου οικισμού, εκεί όπου λίγες μέρες πριν ένα άλλο ταχύπλοο σκάφος είχε προσεγγίσει το λιμανάκι με πρόσχημα ότι οι επιβάτες του ήθελαν να γευματίσουν στην ίδια ταβέρνα, για να αποδειχθεί τελικά ότι σκοπός του ήταν να αποβιβάσει 17 μετανάστες.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ένα σκάφος των Λιμενικών Αρχών πήρε εντολή να προσεγγίσει το ταχύπλοο, το οποίο μπήκε πρώτο και έδεσε στο λιμάνι. Μέσα επέβαιναν ο Ατζούν με τα παιδιά του και κάποια άτομα της παρέας του. Οι λιμενικοί ως όφειλαν προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο, για να αποδειχτεί ότι τόσο ο Τούρκος παραγωγός όσο και οι υπόλοιποι που τον συνόδευαν δεν είχαν περάσει από τον απαραίτητο διαβατηριακό έλεγχο στο τελωνείο.

Σύμφωνα με τον νόμο, η παράνομη είσοδος στη χώρα θεωρείται ποινικό αδίκημα και οι λιμενικοί ήταν υποχρεωμένοι να συλλάβουν τους παραβάτες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να συνέβη κάτι τέτοιο. Οι λιμενικοί που περίμεναν ότι θα τσάκωναν κάποιον διακινητή μεταναστών, είδαν τελικά μπροστά τους τον γνωστό Τούρκο παραγωγό και αντί για συλλήψεις προχώρησαν σε παρατηρήσεις και συστάσεις, ενώ το περιστατικό καταγράφηκε στο ημερολόγιο του σκάφους. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», ανέφερε ότι είδε τον Ατζούν Ιλιτζαλί να συμπληρώνει κάποια χαρτιά που του είχαν δώσει οι άνδρες των Λιμενικών Αρχών και να αποχωρεί με το ταχύπλοο με προορισμό τα παράλια της γείτονος. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας υποπτεύεται ότι έγινε καρφωτή από ανταγωνιστές του επειδή ο Τούρκος επισκέπτεται μέρα παρά μέρα μόνο το μαγαζί του και κάνει, όπως προαναφέραμε, μεγάλους λογαριασμούς, κάτι που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους άλλους μαγαζάτορες.

Το ταχύπλοο του Ατζούν ελέγχεται από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Οι επιβαίνοντες στο λευκό σκάφος, στο βάθος της φωτογραφίας, αποτελούσαν επίσης μέρος της παρέας του Τούρκου επιχειρηματία

Χωρίς έλεγχο τουρίστες και διακινητές Επισημαίνεται ότι με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που καταφτάνουν στη Χίο, καθώς το ένα περιστατικό άφιξης διαδέχεται το άλλο. Πριν από περίπου 15 μέρες αφίχθησαν με λέμβους σε παραθαλάσσια σημεία της Χίου συνολικά 112 άτομα. Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Αυγούστου, στο οποίο περισυνελέγησαν 35 άτομα στα Νένητα, το δεύτερο στις 3 το πρωί στις Οινούσσες με 8 άτομα και το τρίτο στις 3.30 το πρωί της Παρασκευής στην Αγία Ερμιόνη με 69 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη Χίο συνολικά βρίσκονται 2.755 άτομα, εκ των οποίων τα 2.477 στη ΒΙ.ΑΛ., χωρητικότητας 1.014 ατόμων, και τα υπόλοιπα στις λοιπές δομές που υπάρχουν στο νησί. Η πλειονότητα του πληθυσμού είναι από το Κράτος της Παλαιστίνης (18%), τη Συρία (17%), τη Σομαλία (13%), το Ιράκ (12%) και το Αφγανιστάν (12%).

Η Μις Τουρκία Ιτίρ Εσέν (εδώ στην Καππαδοκία) είναι το νέο κορίτσι του Τούρκου επιχειρηματία. Εχοντας χωρίσει από τη σύζυγό του, ο Ατζούν βρήκε απάγκιο στην αγκαλιά μιας κοπέλας που έχει περάσει και από τα στούντιο του «Survivor»
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ