2019-09-02 22:29:37
Φωτογραφία για Φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια - Τουλάχιστον 34 οι νεκροί
 Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως έχουν διασωθεί πέντε άτομα -

Το σκάφος έπιασε φωτιά λίγο έξω από το νησί Santa Cruz στη νότια Καλιφόρνια - Η ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως βυθίστηκε λίγη ώρα μετά από την εισροή υδάτων - Oι περισσότεροι εκ των επιβατών του σκάφους πιθανότατα κοιμούνταν όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά και εγκλωβίστηκαν μέσα στους χώρους του

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι που επέβαιναν σε πλοίο που κατέπλεε στην Καλιφόρνια τα ξημερώματα της Δευτέρας, αγνοούνται και μπορεί να έχουν καεί ζωντανοί, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «Fox News», έπειτα κι από την επιβεβαίωση της τοπικής ακτοφυλακής.

Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως ανταποκρίθηκε με δύο ελικόπτερα και δύο ταχύπλοα σκάφη σε κλήση για μια φωτιά σε σκάφος 23 μέτρων κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ, στη Νότια Καλιφόρνια.

Το σκάφος, μήκους 75 ποδιών (περίπου 23 μέτρα), εξέπεμψε σήμα κινδύνου ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα.


Από αυτούς, οι πέντε διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. Οι πέντε ήταν ξύπνιοι, στην πάνω καμπίνα, ενώ οι υπόλοιποι κοιμούνταν στις κάτω καμπίνες.

Αξιωματούχος έκανε λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, χωρίς να μιλήσει για ακριβή αριθμό νεκρών. Αυτό που ελπίζουν τώρα πυροσβεστική και ακτοφυλακή είναι κάποιοι από τους επιβαίνοντες να πήδηξαν στο νερό για να σωθούν και να κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή. Το σκάφος, αφού καιγόταν για ώρες, παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής, τελικά βυθίστηκε.

Σύμφωνα με τον ανώτερο επικεφαλής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Aaron Bemis στο CNN, οι περισσότεροι εκ των επιβατών του σκάφους πιθανότατα κοιμούνταν όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά και εγκλωβίστηκαν μέσα στους χώρους του. «Από την ενημέρωση που είχαμε, οι επιβαίνοντες στο σκάφος, παγιδεύτηκαν μέσα σε αυτό. Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα» τόνισε ο Bemis. «Η φωτιά ήταν τόσο έντονη και υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις, εξαιτίας του καυσίμου που υπήρχε σε αυτό. Πάντως, ακόμα κι όταν τη σβήσαμε, μας ήταν πολύ δύσκολο να επιβιβαστούμε στο πλοίο και να αναζητήσουμε επιζώντες. Συνολικά, υπήρχαν 39 άτομα πάνω σε αυτό».

Από τη νεότερη ενημέρωση που παρείχε η ακτοφυλακή, το πλοίο βυθίστηκε από την εισροή υδάτων.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της τοπικής ακτοφυλακής, έχουν διασωθεί πέντε άτομα πληρώματος, μαζί με τον καπετάνιο του πλοίου, που βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης. Ο καπετάμνιος παρέμεινε στο σημείο, ενώ τα άλλα τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στη στεριά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας Ventura έφτασε στο σημείο στις 4 τα ξημερώματα κι ενώ το σκάφος είχε πορεία προς το νησί Santa Cruz. Η φωτιά ξεκίνησε όταν το σκάφος είχε ήδη αγκυροβολήσει.

Σύφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκάφος ήταν καταδυτικό, με το όνομα «Concepτion» και είχε τη βάση του στο λιμάνι της Santa Barbara.

Επιπλέον, σύμφωνα με το website Truth Aquatics, το οποίο προχωράει σε ναυλώσεις σκαφών στην ευρύτερη περιοχή, το Conception είχε αναχωρήσει από το Σάββατο για μια κρουαζιέρα τριών ημερών και ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει σήμερα στη βάση του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κουρασμένος ο Μεριά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κουρασμένος ο Μεριά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ