2019-09-03 07:57:53
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζονται με απόλυση εργαζόμενοι της Πειραιώς
Στις καταγγελίες από σωματεία εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρεται η κοινή δήλωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Τσίπρα), που εστιάζει στις πιέσεις που ασκούνται σε εργαζομένους ώστε να μετακινηθούν στην Εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων που συστήνει με τη σουηδική Intrum.

Όπως αναφέρουν: «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία σε εκατοντάδες εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων τους δέχονται πιέσεις να μεταβούν σε εταιρία διαχείρισης κόκκινων δανείων, υπό την απειλή της απόλυσής τους. Και τούτο ενώ λίγο καιρό πριν είχε υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η μετάβαση αυτή θα γινόταν μόνο εθελοντικά».

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, είχε απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τους εργαζομένους πριν από λίγες ημέρες, κορυφώνοντας την πίεση της Διοίκησης σε όσους αρνηθούν να μετακινηθούν. 


«Η ανεύθυνη αυτή στάση τους, που υπαγορεύεται από προσωπικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην επωφεληθούν όλοι οι εργαζόμενοι των ευεργετικών παροχών και εγγυήσεων της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ και να τεθεί σε κίνδυνο η απασχόληση όσων δεν μεταβούν στη νέα εταιρεία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Μεγάλου.

«Οι καταγγελίες για εκβιαστικές πρακτικές εις βάρος εκατοντάδων εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως σοβαρές και απαιτούν τον άμεσο έλεγχό τους από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας και του Σ.ΕΠ.Ε. Είναι προφανές ότι οι πολιτικές υποβάθμισης εργασιακών δικαιωμάτων και αδρανοποίησης του Σ.ΕΠ.Ε. μπορούν να ενισχύουν τέτοια φαινόμενα», σημειώνουν επίσης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση.

Τέλος, υπόσχονται στήριξη προς τους εργαζομένους, τονίζοντας πως «Από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ