2019-09-03 11:45:20
Φωτογραφία για Έρχεται εντός των ημέρων νέος Πρόεδρος στον ΕΟΦ! Όλες οι πληροφορίες
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η ανανέωση των Προέδρων των μεγαλύτερων Φορέων στην Υγεία, αφού μετά τους Διοικητές των ΥΠΕ, τον ΕΟΠΥΥ, με τη νέα Αντιπρόεδρο που αναμένεται να αναλάβει και Πρόεδρος, αλλά και το ΕΚΑΒ, φαίνεται ότι έχει σειρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Διαβάστε ΕΔΩ για τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον διορισμό του: «Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Νίκος Παπαευσταθίου»

Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, έχει διαμηνυθεί στην προηγούμενη Διοίκηση ότι έπεται η αλλαγή της. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΦ Ιωάννης Μαλέμης φαίνεται να έχει δηλώσει παραίτηση, αλλά παραμένει στη θέση του έως την αντικατάστασή του.

Πάντως ο κ.Μαλέμης φαίνεται επίσης ότι έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεδομένου ότι είναι γνώστης του τομέα του φαρμάκου, καθώς επί σειρά ετών είναι στέλεχος του Οργανισμού.


Όλα τα σενάρια για τον ΕΟΦ

Εδώ και εβδομάδες τα σενάρια αλλά και τα ονόματα που διακινούνται για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΦ, είναι πολλά. Βέβαια πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη «καεί» λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Γι αυτό με βάση κάποια σενάρια δεν αποκλείεται να ορισθεί ακόμη και στέλεχος από την ιδιωτική αγοράχωρίς να έχει καμία σχέση με το φάρμακο, ώστε να αναλάβει το μάνατζμεντ του ΕΟΦ και να φέρει ψηφιακές αλλά και οικονομικές ανατροπές στον φορέα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Κλείδωσαν» οι νέες Διοικήσεις στους μεγάλους Οργανισμούς Υγείας!»

Κατά άλλους, πιθανό είναι και το σενάριο να επιλεγεί τελικά ένας πανεπιστημιακός (πολλοί μιλούν για γυναίκα) που να γνωρίζει από φάρμακα.

Όπως και να ‘χει ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΦ θα κληθεί να περάσει τον Οργανισμό σε μια άλλη εποχή, ψηφιακή. Άλλωστε αυτά είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για όλο τον τομέα της Υγείας, η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών ώστε να γίνεται καλύτερα ο έλεγχος και να πάψει να υπάρχει γραφειοκρατία.

Γι αυτό άλλωστε θα πρέπει να ολοκληρωθεί και άμεσα η βάση δεδομένων των ιατροτεχνολογικώνπροϊόντων, αλλά και άλλων ειδών ώστε όλα να γίνονται πια αυτοματοποιημένα.

Παράλληλα οι οδηγίες που αναμένεται να δοθούν στη νέα Διοίκηση του ΕΟΦ είναι να οριστικοποιηθεί το οργανόγραμμα του Οργανισμού ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Ευρώπης, καθώς ο ΕΟΦ πρέπει να συνεργάζεται στενά τόσο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όσο και με άλλα όργανα της Ε.Ε.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ