2019-09-03 21:21:48
Φωτογραφία για Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους του Καράτσι, ζήτησε λύση για το Κασμίρ
Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν, με αίτημα την απελευθέρωση του Κασμίρ.

Παρά τη βροχή που έπεφτε στην πόλη την Κυριακή, οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της Ινδίας να άρει το ειδικό καθεστώς και να απαιτήσει στρατιωτική δράση για να τερματίσει το «κλείδωμα» του Κασμίρ.

Ο αρχηγός του κόμματος Jamaat-e-Islami και μέλος του πακιστανικού κοινοβουλίου, Siraj ul Haq, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, καλώντας την κυβέρνηση του Πακιστάν να καταργήσει τη Γραμμή Ελέγχου (LoC), την ντε φάκτο οριακή γραμμή μεταξύ του ινδικού και πακιστανικού Κασμίρ και να ανακαλέσει τη συμφωνία Simla, βάσει της οποίας σχηματίστηκε η συνοριογραμμή το 1972.

Η ινδική κυβέρνηση ανέστειλε στις 5 Αυγούστου το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ, με συνέπεια να υπάρχει μπλακ-άουτ στις επικοινωνίες – με τη σύνδεση στο Ίντερνετ και τα τηλέφωνα να έχει διακοπεί - ενώ έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών. Επιπλέον, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ