2019-09-03 23:51:59
Φωτογραφία για Toyota την ημέρα του Brexit
Η Toyota δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στη Βρετανία την ημέρα που

θα ανακοινωθεί η επίσημη αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να αποφύγει τις δυσοίωνες συνέπειες που θα προκαλέσει το Brexit.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Η Toyota κατασκεύασε λίγο πάνω από το 8% των 1,52 εκατομμυρίων αυτοκινήτων της Βρετανίας πέρυσι στο εργοστάσιο στο Derbyshire και ξεκίνησε την παραγωγή του νέου της Corolla compact εκεί νωρίτερα αυτό το έτος. Εκτός από την Corolla, η Toyota κατασκευάζει το Avensis στη Βρετανία.

«Θα έχουμε μια παύση παραγωγής την πρώτη ημέρα του Brexit, η οποία είναι η Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσουμε εκ νέου την παραγωγή τη Δευτέρα και την Τρίτη. Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πραγματική κατάσταση. Έχουμε ήδη προγραμματίσει μερικές μέρες επιπλέον για απογραφή που θα πραγματοποιήσουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη και θα πρέπει να δούμε ποια είναι η κατάσταση μετά από το Brexit.» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.


Η παραγωγή στα βρετανικά εργοστάσια αυτοκινήτων βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού καθώς ορισμένα μέρη και ανταλλακτικά καταφθάνουν λίγα λετπα πριν τοποθετηθούν στα οχήματα που βρίσκονται ήδη στις γραμμές παραγωγής.

Η Toyota ωστόσο εκτιμά ότι δεν θα χαθεί όγκος από την παύση της παραγωγής.

Ο κλάδος των αυτοκινήτων, αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Βρετανίας, και ήταν πολέμιος του Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η παραγωγή θα πληγεί με επιπλέον δασμούς, καθυστερήσεις στις παραδόσεις και γραφειοκρατία, καταστρέφοντας τη βιωσιμότητα των εργοστασίων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ