2019-09-03 23:54:10
Φωτογραφία για Άρτεμις Καψύλη, εγκαυματίας από φωτιά Σιδηρούντας το '16: Θέλω να λυτρωθώ!
3 χρόνια μετά ζητά να εκδοθεί πόρισμα από τη δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες

Θέλουμε να λυτρωθούμε και να δικαιωθούμε, είπε σήμερα σε συνέντευξή της στο Ράδιο «Αλήθεια» η Άρτεμις Καψύλη που υπέστη σοβαρά εγκαύματα, πριν από τρία χρόνια, στην πυρκαγιά της Σιδηρούντας στις 25 Αυγούστου του 2016, από την οποία είχαμε κι έναν θάνατο, αυτόν της 64χρονης Γεωργίας Γιαλιά και δύο ακόμη άτομα – τα παιδιά της- να έχουν υποστεί, μικρότερης έκτασης, εγκαύματα.

Μετά από 10 χειρουργεία, με τις θεραπείες να συνεχίζονται, ανεβαίνοντας έναν “Γολγοθά” χωρίς τέλος, η Άρτεμις Καψύλη,  μητέρα δύο παιδιών, 15 και 18 ετών σήμερα, γύρισε πίσω στο χρόνο για να θυμηθεί τα όσα βίωσε στην πυρκαγιά που έπληξε το χωριό της και να ζητήσει -όπως το έκανε πρόσφατα και με επιστολή της στην Εισαγγελέα -να εκδοθεί επιτέλους πόρισμα για το εάν υπάρχουν ευθύνες και προς ποια κατεύθυνση για τα όσα συνέβησαν τότε.


«Για εμάς υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα μεγάλες. Εγκαταλειφθήκαμε», είπε αναφερόμενη στο περιστατικό, που μετέτρεψε τις διακοπές τους (την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς θα έφευγε με τα παιδιά της στην Αθήνα, όπου είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας της), σε εφιάλτη.

Η Άρτεμις Καψύλη κάηκε στην προσπάθειά της να φύγει από το χωριό, ακολουθώντας άλλους πανικόβλητους κατοίκους που έκαναν το ίδιο. Έφερε σε μεγάλη έκταση του σώματός της εγκαύματα, 3,5 μήνες νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, όπου έδωσε μάχη για τη ζωή της,  υποβλήθηκε στα 5 πρώτα χειρουργεία το ίδιο διάστημα και θεωρεί πια βέβαιο ότι τα όσα υπέστη εκείνο το μοιραίο βράδυ θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή, όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή.

«Τα τραύματα στην ψυχή είναι πιο βαθιά»,  λέει και εκείνο που επισημαίνει, μεταξύ πολλών άλλων, είναι ότι δυστυχώς το κράτος στην περίπτωσή της δεν μερίμνησε για τις μετέπειτα θεραπείες που χρειάστηκε και στις οποίες συνεχίζει να υποβάλλεται, όπως για παράδειγμα οι φυσικοθεραπείες.

«Είναι μεγάλο το κόστος», είπε με την ίδια να παλεύει να ενταχθεί σε ανάλογο καθεστώς με εκείνο των εγκαυματιών στο Μάτι.

Διαπιστώνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια κινητικότητα με τον ορισμό εμπειρογνώμονα από την Εισαγγελία και δηλώνει την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota την ημέρα του Brexit
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota την ημέρα του Brexit
Mazda MX-5 Tesla!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Mazda MX-5 Tesla!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ