2019-09-04 18:51:04
Φωτογραφία για Οι επιβεβλημένες κυβερνητικές ενέργειες
της Θάλειας Χούντα - δημοσιογράφου

Η κατάσταση με την Τουρκία βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη, αφού αποτελούν καθημερινό φαινόμενο οι προκλήσεις τόσο με τις συνεχείς παραβιάσεις που λαμβάνουν χώρα όσο και με τις ακραίες ρηματικές τοποθετήσεις.  Σε όλα αυτά, η χώρα μας αντιτείνει πολιτικά την σοβαρή και συγκρατημένη αντιμετώπιση, η οποία όμως είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις Ένοπλες Δυνάμεις και την κατάσταση που αυτές βρίσκονται. Μια κατάσταση που, δεδομένου ό,τι κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις ΕΔ για πολλά χρόνια, τις καθιστά αξιόμαχες αλλά και σε υστέρηση στους τομείς της συντήρησης του υλικού και της τεχνολογικής προόδου που βρίσκονται άλλες χώρες και περισσότερο η γείτονα.

Ο οποιοσδήποτε θα κατανοούσε, ότι σήμερα το τελευταίο που θα χρειαζόταν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η όποια εσωτερική αναταραχή και η δημιουργία προβλημάτων στα στελέχη, εκπορευόμενη αποκλειστικά από τις ιδεοληψίες, την ματαιοδοξία και την άσκοπη εμμονή κάποιων ιθυνόντων. Το προσωπικό, ο «πολλαπλασιαστής δυνάμεως», θα πρέπει απερίσπαστο, να επιτελεί το καθήκον του, το οποίο είναι βέβαιον, ότι το πράττει στον μεγαλύτερο βαθμό.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όντας ο μόνος πολιτικός στην ηγεσία, έχει μπροστά του πολύ σοβαρές καταστάσεις, τις οποίες καλείται, να αντιμετωπίσει με ταχύτητα, σοβαρότητα και στιβαρότητα, αφού η λήψη κρίσιμων αποφάσεων θεωρείται δεδομένη. Έχει το θέμα των οπλικών συστημάτων αλλά και αυτό του προσωπικού, όπου οι χειρισμοί πρέπει να είναι οι ενδεδειγμένοι. Βεβαίως, το ζήτημα της πολύπαθης αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες, αφού από την ορθή λειτουργία της και τα αποτελέσματα που θα παράγει, θα εξαρτηθούν πολλά. Το θετικό είναι, ότι οι Αρχηγοί των Επιτελείων είναι στο πλευρό του, όντας εν ενεργεία επαγγελματίες και οι καλύτεροι σύμβουλοί του, στηρίζοντας εμπράκτως τις αποφάσεις του αλλά και εμψυχώνοντας το προσωπικό με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις Μονάδες. Η πειθαρχία, ο θεμέλιος λίθος του στρατεύματος, μαζί με τον σεβασμό στους ανωτέρους πρέπει να αποτελούν προϊόν έμπνευσης και όχι επιβολής.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις και πρέπει να το πράξει άμεσα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η ίδια η επιβίωση της χώρας και όχι το όποιο υλικό κέρδος κάποιων ενεργειών. Ο χρόνος είναι πολύτιμος πια και το κυριότερο, δεν ορίζουμε εμείς τις εξελίξεις. Μπορούμε όμως, να τις καθορίσουμε.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δίωρη η διάρκεια...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δίωρη η διάρκεια...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ