2019-09-04 21:43:48
Φωτογραφία για Μάτι: Η συγκινητική ιστορία της γυναίκας που κατάφερε να σωθεί με το σκυλάκι της
Ένας χρονος πέρασε, κι όμως τα τραγικά βιώματα άφησαν βαθύ αποτύπωμα και οι πληγές

μοιάζουν ανεπούλωτες, υπενθυμίζοντας το ασύλληπτο δράμα που προκλήθηκε από την απουσία έγκαιρης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού. Από τη μνήμη δεν μπορεί να ξεθωριάσει η εικόνα των ανθρώπων που στοιβάχτηκαν στην παραλία ώστε να πέσουν στη θάλασσα και να σωθούν από τις φλόγες.

Μια ακόμη ιστορία από την πύρινη κόλαση έρχεται στο φως, προκαλώντας αν μη τι άλλο συγκίνηση. Γυναίκα που μπήκε στη θάλασσα για να σωθεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της ένα σκυλάκι τη στιγμή που οι καπνοί κινούνταν απειλητικά προς το μέρος τους.

Η ιστορία πίσω από τη θολή φωτογραφία έγινε γνωστή από χρήστη του Facebook, o οποίος σημειώνει για τη γυναίκα της φωτογραφίας, την Κατερίνα Σγούρα, ότι είχε υιοθετήσει σκυλάκι το οποίο είχε μόνο τρία πόδια. Τα κατάφεραν και οι δύο, γεγονός που σκορπίζει ελπίδα και αισιοδοξία.


«Η κυρία στην φωτογραφία, είναι η κυρία Κατερίνα Σγούρα. Έζησε όλον τον εφιάλτη στο Μάτι, πέρσι τέτοιες μέρες. Τα τελευταία χρόνια είχε υιοθετήσει ένα σκυλάκι το οποίο είχε μόνο τρία πόδια.

Στη διάρκεια της περσινής τραγωδίας, το κρατούσε στην αγκαλιά της μέσα στην θάλασσα - φωτό 1 - όπου είχε καταφύγει μαζί του για να γλυτώσει. Η επόμενη φωτογραφία, είναι φετινή: οι δυο τους, τα κατάφεραν. Η αγάπη: η αγάπη που μπορεί να σώσει, με όλους τους τρόπους. Που μπορεί να σώσει πολλές φορές, με πολλές μορφές. Που σώνει εκείνον που την δέχεται, μα και εκείνον που την προσφέρει. Που όσο και αν προσφέρει, δεν μένει με λιγότερη. Μόνο η αγάπη: πιστεύω. Ομνύω. Υποκλίνομαι. Και χάρισμά σας, όλοι οι θεοί κ όλες οι θρησκείες, όλοι οι Άγιοι κ όλοι οι παράδεισοι. Η αγάπη, αρκεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ