2019-09-05 09:00:09
Φωτογραφία για Το Υπουργείο Παιδείας εκτός από τα προνήπια «πετάει στον δρόμο» και τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΛ
Ανακοίνωση του Μαθητικού Συμβουλίου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου

Το Υπουργείο Παιδείας και ευρύτερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ανέτρεψε τις άδικες πολιτικές αποκλεισμού εκατοντάδων μαθητών με την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων από τα ΕΠΑΛ, οι οποίες εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η χτεσινή απόφαση της Υπουργείου Παιδείας …είναι «κόλαφος» για τα μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα των μαθητών στα ΕΠΑΛ. Ιδίως των τελειοφοίτων είτε του νέου νόμου (μειωμένη φοίτηση) είτε του παλιού!!!

Την ώρα που ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκαν οι εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ …την ίδια ώρα απαξιώνουν τα ΕΠΑΛ! Για πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, καταργήσανε τα ολιγομελή τμήματα στους τελειόφοιτους της Γ και Δ τάξης, «πετώντας στο δρόμο» εκατοντάδες ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ μαθητές. Ποιος γονέας, εργαζόμενος ή μαθητής θα φοιτήσει ή θα στείλει το παιδί του στα ΕΠΑΛ, όταν γνωρίζει ότι το Υπουργείο την επόμενη χρονιά θα τους καταργήσει ενδεχομένως το Τμήμα Ειδικότητάς τους;;;


Χωρίζουν τους τελειόφοιτους σε …προνομιούχους και ΜΗ προνομιούχους! …σε αυτούς που θα πάρουν Πτυχίο και Απολυτήριο και σε αυτούς που θα πάρουν ΤΙΠΟΤΑ, γιατί τους καταργήσανε το τμήμα ειδικότητας και θα χάσουν την χρονιά τους!

ΠΟΤΕ στο παρελθόν ακόμα και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα ολιγομελή τμήματα των τελειοφοίτων στα ΕΠΑΛ …δεν είχαν καταργηθεί! Αντιθέτως, ήταν από τα πρώτα που έπαιρναν ΠΑΝΤΑ έγκριση, ώστε ΟΛΟΙ οι τελειόφοιτοι μαθητές να πάρουν Απολυτήριο & Πτυχίο της ειδικότητάς τους!!!

Η απόφαση «κόλαφος» του Υπουργείου Παιδείας «τιμωρεί» το Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου με την κατάργηση «αλακάρτ» τεσσάρων ολιγομελών τμημάτων της Γ τάξης. Συγκεκριμένα τα Τμήματα: 1) Ανθοκομίας, 2) Υδραυλικών, 3) Κομμωτικής και 4) Φυσικοθεραπείας! Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΝΔ «απαγορεύει» στους άνωθεν τελειόφοιτούς μας να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή και να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, όπως οι άλλοι ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ της Γ & Δ τάξης!!!

Η «αυταρχικότητα» και η «αναλγησία» (Υπουργείου, κυβέρνησης) ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο. Για να παρουσιάζουν ως επίτευγμα στους «θεσμούς» τα «ματωμένα» πλεονάσματα, δεν διστάζουν να «κόψουν» δεκάδες ολιγομελή τμήματα και να εμποδίσουν εκατοντάδες μαθητές από την ολοκλήρωση των σπουδών τους!

Θυμίζουμε ότι ακόμα ούτε η κυβέρνηση ΝΔ του ΣΑΜΑΡΑ, δεν είχε επιχειρήσει να «πετάξει στο δρόμο» τους τελειόφοιτους των ΕΠΑΣ, επιτρέποντάς τους την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση του Πτυχίου.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο του Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου έγκαιρα ενημερώσαμε την Υπουργό Παιδείας και τους Βουλευτές της περιοχή μας, ώστε κανένας μαθητής και μαθήτρια να μην χάσει χρονιά. Να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους πλησίον του τόπου κατοικίας τους, αποκτώντας Πτυχίο ή και Απολυτήριο της ειδικότητας που επιθυμούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι το Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου είναι και αποτελεί τη μοναδική βραδινή σχολική μονάδα δημόσιας και δωρεάν τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, ώστε να καλύψει τις ανάγκες επαγγελματιών, ενηλίκων και εργαζομένων. Τα τμήματα τομέων και ειδικοτήτων της σχολικής μας μονάδας …εκ της λειτουργίας της είναι μοναδικά!

Επίσης, η τοπική κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι τα σχολεία στους δήμους μας αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα λόγω της Νησιωτικότητας και της Παραμεθορίου και δεν μπορούν οι μαθητές να μεταναστεύουν σε άλλα νησιά ή στην Ηπειρωτική Ελλάδα! Ακόμη κι αν μπορούσαν, δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους δυνατότητα, αφού η πλειοψηφία των μαθητών μας είναι …εργαζόμενοι.

Οι Βουλευτές της περιοχής μας είναι υπόλογοι για τις ενέργειες του Υπουργείου, γιατί έγκαιρα τους είχαμε ενημερώσει! Τους καλούμε άμεσα και πάλι να κάνουν παρεμβάσεις για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα. Να μεριμνήσουν και να εξασφαλίσουν ότι κανένας μαθητής δεν θα στερηθεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ειδικότητα που επιθυμεί.

Ως Μαθητικό Συμβούλιο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, καλούμε την τοπική κοινωνία και όλους τους φορείς να συμπαρασταθούν σε όλους τους μαθητές και στις κινητοποιήσεις τους σε κάθε νησί με σύνθημα «ΝΤΡΟΠΗ στα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, να ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα ΣΧΟΛΕΙΑ»!
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ