2019-09-05 12:20:11
Φωτογραφία για Νίκος Μάνεσης: «Πάνε στα τηλεπαζάρια και αγοράζουν διάφορες παραγωγές πανάκριβες και δεν κάνουν πριν ούτε... »
Ο Νίκος Μάνεσης, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Enjoy και στη Μαρία Ανδρέου και μεταξύ άλλων έδωσε τη δική του άποψη για την τηλεόραση του σήμερα.

Πώς θα χαρακτήριζες τον κόσμο της τηλεόρασης; Τα φώτα τρελαίνουν;

Αποτρελαίνουν. Ξέρεις τι είναι, όταν σε ξέρουν με το όνομά σου στη γειτονιά σου, να περπατάς και σε χαιρετούν με το μικρό σου; Να σε αναγνωρίζουν; Την έχεις δει φίρμα. Αν η έκθεσή σου στην τηλεόραση δεν συνδυάζεται με μόρφωση, με παιδεία και με πολλή δουλειά, απλά καβαλάς το καλάμι και γίνεσαι ψώνιο. Όταν ξεκίνησα στη «Βραδυνή» να δουλεύω από 18 ετών, πίστεψέ με, και να βρεθώ αύριο εκτός τηλεόρασης δεν μου λέει τίποτα. Ειλικρινά δεν θα με πάνε και δεν με κλείσουν στο Δρομοκαΐτειο. Μια χαρά θα συνεχίσω τη δημοσιογραφία στο ραδιόφωνο, σε σάιτ, σε εφημερίδα. Ωραία εμπειρία, θα πω, αλλά όλα τα ωραία δεν κρατούν πάντα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοσιογράφος ή παρουσιαστής που να πιστεύει ότι θα πάρει σύνταξη από την τηλεόραση. Η τηλεόραση, όπως και να το κάνουμε, είναι και εικόνα, πέρα από ταλέντο, μόρφωση, πείρα. Απαιτεί και δύναμη. Τα νιάτα φεύγουν. Αλλά πραγματικά δεν ξέρω γιατί ένας παρουσιαστής ή ένας δημοσιογράφος είναι πιο σημαντικός για την κοινωνία από έναν γιατρό; Συγγνώμη, αλλά για μένα είναι πιο σημαντικό το έργο ενός γιατρού. Πιο χρήσιμο.


Περισσότερα κανάλια, καλύτερη τηλεόραση;

Ποιος το λέει αυτό; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τηλεόραση και άνθρωποι που υποδύονται ότι ξέρουν τηλεόραση και λένε στους εργοδότες ό,τι να ‘ναι. Πάνε στα τηλεπαζάρια και αγοράζουν διάφορες παραγωγές πανάκριβες και δεν κάνουν πριν ούτε μια σχετική έρευνα τι θέλει η αγορά. Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν λεφτά από διάφορες παραγωγές και δεν σκέφτονται το μέλλον των καναλιών ή ότι χάνει ο εργοδότης χρήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μέσα σε ένα στούντιο και στα γραφεία τους, κάνουν ρεπορτάζ από τον Γιώργο Παπαδάκη μέχρι τον Γιώργο Αυτιά και άλλοι κάνουν τηλεόραση όπως θέλουν, χωρίς να ξέρουν τίποτα, περπατούν στα τυφλά και δεν σέβονται κανέναν, ούτε την ιστορία του. Εμένα προσωπικά να γεμίσει ένα κανάλι με εκπομπές τηλεκουτσομπολιών που ο ένας να μιμείται τον άλλον δεν μου λέει κάτι. Αυτή είναι φτηνή τηλεόραση. Αν σταματήσουν η έρευνα και το ρεπορτάζ από την τηλεόραση, ο κόσμος θα κατέβει από το όχημα και θα πάει στο διαδίκτυο.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ