2019-09-05 14:28:44
Φωτογραφία για Porsche Taycan:+video
 Με οδηγό το σύνθημα «Soul electrified» (Με ηλεκτρική ψυχή), το πρώτο ηλεκτρικό σπορ

αυτοκίνητο της Porsche, η Taycan, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του ταυτόχρονα σε τρεις ηπείρους την ίδια στιγμή.

Οι τοποθεσίες, που έγινε η παρουσίαση της νέας Porsche Taycan, αντιπροσωπεύουν τρεις μορφές βιώσιμης ενέργειας και βρίσκονται στις σημαντικότερες αγορές πωλήσεων του νέου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου: Οι καταρράκτες του Νιαγάρα στα σύνορα μεταξύ των ΗΠΑ (της Νέας Υόρκης) και του Καναδά (στην επαρχία του Οντάριο) αντιπροσωπεύουν υδροηλεκτρική ενέργεια. Ένα ηλιακό αγρόκτημα στο Neuhardenberg κοντά στο Βερολίνο αντιπροσωπεύει την ηλιακή ενέργεια. Το αιολικό πάρκο στο νησί Pingtan, περίπου 150 χιλιόμετρα από την κινέζικη πόλη Fuzhou στην επαρχία Fujian, αντιπροσωπεύει την αιολική ενέργεια.

Οι πρώτες λέξεις του Michael Steiner μέλος του διοικητικού συμβουλίου για το Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche ήταν πως τα αυτοκίνητα της, ήταν και θα παραμείνουν sport
. Τα τελευταία ρεκόρ ταχύτητας (στο Nurburgring) και αντοχής (στο Nardo) αποδεικνύουν πως τα αγωνιστικά γονίδια από τις Porsche με κινητήρα εσωτερικής καύσης «πέρασαν» και στην πρώτη ηλεκτρική Porsche. Η εμφάνιση είναι κάτι νέο αφού οι σχεδιαστές εκμεταλλεύθηκαν την απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το αμάξωμα έχει πολλά στοιχεία από την γκάμα της Porsche αλλά είναι εντελώς νέο ταυτόχρονα και δεν θυμίζει τίποτα άλλο.

Ο Michael Mauer, Διευθυντής του Τμήματος Σχεδίασης της Porsche δήλωσε πως η Taycan είναι μια Porsche, που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Στην σχεδίασή της δεν ξεκίνησαν από το μηδέν γιατί έπρεπε να είναι αναγνωρίσιμη ως Porsche με την πρώτη ματιά και να ενσωματώνει την ταυτότητα μάρκας.

«Η Taycan συνδυάζει την παράδοσή μας με το μέλλον η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη μια νέα εποχή». Δήλωσε ο Oliver Blume, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche AG

Η τετράθυρη sport sedan Taycan συγκεντρώνει ένα μοναδικό πακέτο απόδοσης, συνδεσιμότητας και καθημερινής χρήσης. Τα Taycan Turbo S και Taycan Turbo είναι τα πρώτα μοντέλα της νέας σειράς. Αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Porsche E-Performance και είναι από τα πιο ισχυρά μοντέλα παραγωγής που διαθέτει ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων στην γκάμα του. Λιγότερο ισχυρές παραλλαγές του τετρακίνητου μοντέλου θα ακολουθήσουν αργότερα φέτος. Στο τέλος του επόμενου έτους, θα ακολουθήσει το Taycan Cross Turismo. Μέχρι το 2022, η Porsche θα έχει επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτροκινητήρες.

Η απόδοση και αποτελεσματικότητα

Στην κορυφαία έκδοση Turbo S, η Taycan έρχεται με απόδοση άνω των 560 kW (761 ίππους) ενώ η Taycan Turbo αποδίδει 500 kW (680 ίππους). Από στάση, η Turbo S επιταχύνει από το 0 στα 100 km / h σε 2,8 δευτερόλεπτα και η Taycan Turbo σε 3,2 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία φτάνει ως τα 412 χιλιόμετρα για την Turbo S και 450 χιλιόμετρα για την Turbo (το καθένα σύμφωνα με το WLTP). Η τελική ταχύτητα είναι 260 km / h και για τα δύο τετρακίνητα μοντέλα.

H Taycan είναι το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής που έχει τάση συστήματος 800 volts αντί για τα συνηθισμένα 400 volt, που υπάρχουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό ωφελεί τους οδηγούς της Taycan, ειδικά στην καθημερινή χρήση: Σε μόλις πέντε λεπτά, το συνεχές ρεύμα (DC) στο δίκτυο γρήγορης φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες για μέχρι 100 χιλιόμετρα (σύμφωνα με το WLTP). Ο χρόνος φόρτισης για το 5 έως 80% SoC (κατάσταση φόρτισης μπαταρίας) είναι 22,5 λεπτά υπό ιδανικές συνθήκες, για την μέγιστη ισχύς φόρτισης 270 kW. Η συνολική χωρητικότητα του Performance Battery Plus είναι 93,4 kWh.

Μοναδικός σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Δομημένο με μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική, το cockpit εκφράζει την αρχή μιας νέας εποχής για την Porsche. Το ανεξάρτητο και καμπύλο ταμπλό οργάνων αποτελεί το υψηλότερο σημείο του πίνακα οργάνων.

Μια κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας 10,9 ιντσών και μια άλλη προαιρετική οθόνη για τον συνοδηγό συνδυάζονται θετικά για να σχηματίσουν ένα οπτικό πλαίσιο μαύρου πίνακα. Όλες οι λειτουργίες έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως για το Taycan. Γενικά, ο αριθμός των κλασσικών στοιχείων ελέγχου, όπως διακόπτες ή κουμπιά, έχουν μειωθεί σημαντικά. Αντίθετα, τα χειριστήρια είναι έξυπνα και διαισθητικά – μέσω λειτουργίας αφής ή φωνητικού ελέγχου, η οποία ενεργοποιείται με την την εντολή «Hey Porsche».

Για πρώτη φορά στην Taycan υπάρχει μια παραλλαγή εξοπλισμού χωρίς δέρμα. Τα εσωτερικά αντικείμενα από καινοτόμο ανακυκλωμένο υλικό υπογραμμίζουν τη βιωσιμότητα του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Δύο χώροι αποσκευών είναι διαθέσιμοι: Το μπροστινό τμήμα διαθέτει 81 λίτρα, τα πίσω 366 λίτρα. Οι Porsche Taycan Turbo S και Porsche Taycan Turbo μπορούν τώρα να παραγγελθούν και κοστίζουν στη Γερμανία, 185.456 και 152.136 ευρώ αντίστοιχα.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lexus LFA
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lexus LFA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ