2019-09-06 01:33:21
Φωτογραφία για Ο Μπόρις Τζόνσον θα περάσει το σαββατοκύριακο με τη βασίλισσα στο Μπαλμόραλ
Εν μέσω τεράστιας πολιτικής αστάθειας, ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφθεί τη βασίλισσα

με τη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς – Θα μείνουν σε κάστρο και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο την επόμενη μέρα

Παρά τις σκοτούρες, αλλά και το αδιέξοδο που έχει βρεθεί, ο Μπόρις Τζόνσον, με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς φεύγουν για το Μπαλμόραλ, όπου θα περάσουν το σαββατοκύριακο με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η Σίμοντς θα μείνουν στο κάστρο του Αμπερντινσάιρ το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που θα μείνει στο Μπαλμόραλ η σύντροφος -και όχι η σύζυγος- εν ενεργεία Βρετανού πρωθυπουργού.

Το ταξίδι τους γίνεται εν μέσω τεράστιας αναταραχής αλλά και πολιτικής αστάθειας για το brexit. Ως εκ τούτου, δεν θα μείνουν όλο το σαββατοκύριακο, αλλά θα επιστρέψουν το Σάββατο, προκειμένου ο Μπόρις Τζόνσον να βρίσκεται κοντά στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση της βασίλισσας να επισκεφθεί το Μπαλμόραλ, με την οποία και θα συναντηθεί, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο, πριν την επιστροφή του στο Λονδίνο το Σάββατο.

Κάθε χρόνο, η βασίλισσα περνά τα καλοκαίρια της στο κάστρο του Μπαλμόραλ, όπου τη συναντούν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Παραδοσιακά, καλεί και τον πρωθυπουργό για ένα σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο.

Πάντως οι γνώμες των πρωθυπουργών της Μεγάλης Βρετανίας για την εμπειρία τους στο Μπαλμόραλ είναι διαφορετικές. Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε πει ότι δεν υπήρχε ψυχρότητα κι ότι οι γαλαζοαίματοι ξοδεύουν τον χρόνο τους σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αποκαλύψει ότι η παραμονή της ήταν επίπονη. Άλλωστε κάποιος έγραψε ότι ένα σαββατοκύριακο στη χώρα «με αριστοκράτες που τους αρέσει η ιππασία, η σκοποβολή, τα αθλήματα και τα παιχνίδια είναι για την Θάτσερ μαρτύριο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ