2019-09-07 13:33:08
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση
Μήνυμα πως η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί του Σαββάτου, από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου.

«Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο Πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχεια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών. 

Το βράδυ του Σαββάτου, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, ο Πρωθυπουργός αναμένενεται να παρουσιάσει ένα 4ετές πλάνο αποκλιμάκωσης φόρων και εισφορών, ενώ θα εξειδικεύσει το σχέδιο «Ανάπτυξη για όλους».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ