2019-09-07 21:30:29
Φωτογραφία για Παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

400ml. γάλα

250ml. κρέμα γάλακτος

200γρ. μέλι

2 κρόκοι αυγού

1 λοβό βανίλιας

**********

Διαδικασία συνταγής

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια (Για να χρησιμοποιήσουμε τον λοβό, τον βάζουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με την μύτη ενός μαχαιριού τον χαράζουμε κατά μήκος και τον ανοίγουμε. Ξύνουμε το εσωτερικό του και παίρνουμε τα σποράκια που βρίσκονται μέσα του. Χρησιμοποιούμε και τον λοβό και τα σποράκια).

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά προσέχοντας να μην βράσει το μείγμα μας.

Χτυπάμε τους κρόκους σε μπολ και προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα της κατσαρόλας σιγά σιγά, ενώ χτυπάμε δυνατά με σύρμα (όπως όταν κάνουμε αυγολέμονο). Έπειτα προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα και μετά όλο αυτό το μείγμα το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C ή μέχρι να γίνει τόσο κρεμώδες όσο να στέκεται στην άκρη της κουτάλας.


Αφαιρούμε το στικ βανίλιας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και για να μην πιάσει κρούστα βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στην επιφάνεια.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και έπειτα βάζουμε σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αδειάζουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, αφού κρυώσει το μείγμα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το βγάζουμε ανά μια ώρα και το χτυπάμε με μίξερ ή σύρμα δυνατά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3 φορές. Έπειτα αφήνουμε να παγώσει.

Το σπιτικό παγωτό το βγάζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

 https://www.cooklos.gr/syntages/pagoto-vanilia-horis-zahari
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ