2019-09-09 00:10:50
Φωτογραφία για Εμπρηστικός Τσαβούσογλου από την Αμμόχωστο - «Να μάθετε να μοιράζεστε»
Σε εμπρηστική ρητορική επιδίδεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών από τα Κατεχόμενα, όπου βρίσκεται εδώ και ένα 24ωρο πραγματοποιώντας παράνομη επίσκεψη. Η στάση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκπέμπει κάτι το άκαμπτο και διόλου διπλωματικό, καθώς στέλνει απειλητικά μηνύματα για την Ανατολική Μεσόγειο παραβλέποντας τις προειδοποιήσεις της Δύσης, ενώ προχωρά σε δήλωση - βόμβα ανακοινώντας το άνοιγμα «προξενείου» στην Αμμόχωστο.

«Στέλνουμε προειδοποίηση στους Ελληνοκύπριους: Όποιος κι εάν σας στηρίζει, ΕΕ ή Ελλάδα, κανένας από αυτούς δεν θα εμποδίσει τη δραστηριότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα τα καταφέρει. Αυτό που πρέπει να μάθετε είναι να μοιράζεστε». Αυτό το άκρως προκλητικό μήνυμα έστειλε ο Τσαβούσογλου προς την Κυπριακή Δημοκρατία λίγο προτού συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Επέλεξε να στείλει εμπρηστικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Η ανακοίνωση - βόμβα για το προξενείο

«Προξενείο» στην Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, τόνισε ο Τσαβούσογλου.

«Θα ανοίξουμε το Γενικό Προξενείο μας στην Αμμόχωστο, που θα είναι η 243η αποστολή μας στον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η δήλωση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης του στο κατεχόμενο χωριό Γιαλούσα. Ο Τσαβούσογλου πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. Τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ