2019-09-09 02:12:56
Φωτογραφία για Iαπωνία: Σε αφαίρεση καρκίνου του μαστού υποβλήθηκε η πρώην αυτοκράτειρα Μιτσίκο
Ο καρκίνος της 84χρονης Μιτσίκο που διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο ανακοινώθηκε στις

αρχές Αυγούστου

Σε εγχείρηση για την αφαίρεση καρκίνου του μαστού υποβλήθηκε η πρώην αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας Μιτσίκο.

«Τελείωσε χωρίς πρόβλημα και η πρώην αυτοκράτειρα επέστρεψε στο δωμάτιό της», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο καρκίνος της 84χρονης Μιτσίκο που διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Ο πρώην αυτοκράτορας Ακιχίτο και η κόρη του Σαγιάκο Κουρόντα - η πρώην πριγκίπισσα Νόρι όπως ονομαζόταν πριν από τον γάμο της με τον κοινό θνητό Γιοσίκι Κουρόντα - επισκέφθηκαν την πρώην αυτοκράτειρα πριν από την επέμβαση.

Ο Ακιχίτο παραιτήθηκε επισήμως από τα καθήκοντά του τον Απρίλιο, και έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας που παραιτείται έπειτα από 200 χρόνια από τον Θρόνο των Χρυσανθέμων, την παλαιότερη μοναρχία του κόσμου.


Κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους, ο Ακιχίτο και η Μιτσίκο συνέβαλαν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό μιας ιαπωνικής μοναρχίας προσκολλημένης στην παράδοση, πλησιάζοντας τους πολίτες, κάτι που έκανε το ζευγάρι δημοφιλές.

           Η ιστορία της Μιτσίκο

Η Μιτσίκο είναι η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε διάδοχο του αυτοκρατορικού θρόνου στην Ιαπωνία. Γεννήθηκε το 1934 στο Τόκιο και φοίτησε σε σχολείο θηλέων, στο φημισμένο Σχολείο της Ιερής καρδιάς, πριν σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ιερής Καρδιάς.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ένα τουρνουά τένις και παντρεύτηκε το 1959.

Ο τότε πρίγκιπας διάδοχος είχε απορρίψει τον παραδοσιακό προσυμφωνημένο γάμο επιλέγοντας τον γάμο από έρωτα, μια θέση που ερμηνεύτηκε ως ισχυρή επιβεβαίωση μιας δημοκρατικής Ιαπωνίας.

Το νεαρό ζευγάρι επέλεξε επίσης να ζήσει μαζί με τα παιδιά του, σε αντίθεση με τη συνήθεια που ήθελε το μεγάλωμα των παιδιών να ανατίθεται στις τροφούς.

Η Μιτσίκο γέννησε τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο το 1960, τον δεύτερο γιο της πρίγκιπα Ακισίνο το 1965 και την κόρη της πριγκίπισσα Νόρι το 1969. Η τελευταία μετά τον γάμο της με τον Κουρόντα τον Νοέμβριο του 2005 παραιτήθηκε από τον αυτοκρατορικό της τίτλο και έπαψε να είναι μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας της Ιαπωνίας, όπως ορίζει ο νόμος για τον αυτοκρατορικό οίκο.

Η Μιτσίκο και ο σύζυγός της έγιναν πολύ δημοφιλείς με την παρουσία τους στο πλευρό επιζώντων από φυσικές καταστροφές, ιδιαίτερα μετά το τσουνάμι του 2011 που κατέστρεψε μεγάλες περιοχές της ανατολικής Ιαπωνίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ