2019-09-09 21:34:59
Φωτογραφία για ΑΣΓΜΕ: θέλουμε παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν
Αγαπητοί συνάδελφοι γονείς καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά. Με όνειρα, προσδοκίες αλλά και αγωνίες και προβλήματα. Παρ’ όλες όμως τις δυσκολίες της ζωής βλέπουμε τα παιδιά μας και σκεφτόμαστε το «αύριο». Κάνουμε όνειρα μαζί τους, μοιραζόμαστε την αγωνία να τους προσφέρουμε ότι το καλύτερο, να τους δώσουμε εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να βάζουν υψηλούς στόχους και να τους κατακτάνε. Κάνουμε ότι μπορούμε για να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να βρουν μια δουλειά στο αντικείμενό τους.

Μία από τα ίδια; Όχι ακριβώς;

Γιατί η νέα κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το έργο των προηγούμενων έρχεται να προστεθεί στο έργο των νέων. Που σημαίνει : πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, νέοι φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών μας, με την παιδεία να μετατρέπεται σε εμπόρευμα και γι΄ αυτό να δίνεται ανάλογα με την τσέπη κάθε οικογένειας.


Αγαπητοί γονείς,

Δεν θα παραιτηθούμε από αυτό που έχουμε ανάγκη και είναι δίκαιο για μας και τα παιδιά μας.

Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια.

Και δικαιούμαστε :

Να έχουμε παιδεία, σύγχρονη, δωρεάν, ουσιαστική και όχι στα λόγια δωρεάν Να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις τέχνες και τον αθλητισμό Να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας Ουσιαστική στήριξη των σχολείων. Για να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Να μην βάζει το χέρι στην τσέπη κανένας γονιός γι’ αυτά που έχει ευθύνη η κυβέρνηση και οι Δήμοι. Να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή σε σύγχρονες και ασφαλή υποδομές με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό Να ανεγερθούν νέα, ασφαλή και σύγχρονα σχολεία. Να δεσμευτούν επιτέλους νέοι ελεύθεροι χώροι για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα άλλο σχολείο που θα έχει στο επίκεντρο τα παιδιά μας! Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει.

Γι’ αυτό θέλουμε παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.

Χρειαζόμαστε ένα σχολείο που θα παρέχει την ίδια γενική μόρφωση σε όλους τους μαθητές, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες και παρέχοντάς τους ένα υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από το επίπεδο των προηγούμενων γενεών.

Ποιο είναι αυτό το σχολείο;

Είναι 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο. Εξασφαλίζει την αναγκαία βασική γενική μόρφωση και προετοιμάζει για την αυριανή επαγγελματική πορεία. Δίνει προετοιμασία για το αύριο άλλα δεν θα βάζει ταμπέλες στα παιδιά μας, γιατί ξέρουμε ότι το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών μας, δεν πρέπει να σφραγίζεται στην ηλικία των 14-15 ετών.

Ένα σχολείο με βιβλία σύγχρονα στηριγμένα στην επιστημονική γνώση και την αντικειμενική αλήθεια, που θα εξασφαλίζουν σ’ όλα τα παιδιά την άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, την κατανόηση των μαθηματικών, των φυσικών επιστημών, και της ιστορικής εξέλιξης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να μάθει -πολύ καλά έως και άριστα- τις ξένες γλώσσες.

Διεκδικούμε άμεσα:

Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεση έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. 15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, α’ και β’ δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις. Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα Ένταξης για τους μαθητές που το έχουν ανάγκη. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων. Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ. Δωρεάν ιατρικοφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας. Με ευθύνη της κυβέρνησης και χρηματοδότηση του κράτους να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και να γίνει προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Ως ΑΣΓΜΕ καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Με συλλογικές διαδικασίες, σύγκληση Δ.Σ και Γενικών Συνελεύσεων να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο και να οργανώσουμε δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτώνται!

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2019
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ