2019-09-10 08:50:33
Φωτογραφία για Το σημαντικό λάθος με τον Αμαζόνιο και το οξυγόνο της γης
Την ώρα που οι πύρινες γλώσσες προκαλούσαν ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο, όλοι έσπευσαν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Και καθώς ο Αμαζόνιος ρυθμίζει ένα μέρος του κλίματος και των κύκλων νερού και άνθρακα της Γης, πρόκειται πράγματι για μια παγκόσμια καταστροφή.

Μέσα στην ανησυχία όλων όμως, μια παραπληροφόρηση γέμισε το ίντερνετ και αναπαράχθηκε ακόμα και από στόματα που θα περίμενες κομματάκι πιο προσεκτικά. Ειδησεογραφικά μέσα, προβεβλημένες προσωπικότητες, ακόμα και παγκόσμιοι ηγέτες επανέλαβαν μηχανικά πως τα δέντρα του Αμαζονίου αποδίδουν πάνω από το 20% του οξυγόνου της Γης.

«Το σπίτι μας καίγεται, κυριολεκτικά», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος στο Twitter, «Το δάσος του Αμαζονίου, οι πνεύμονες που παράγουν το 20% του οξυγόνου του πλανήτη μας, καίγεται…».

Emmanuel Macron

✔@EmmanuelMacron

Our house is burning. Literally. The Amazon rain forest - the lungs which produces 20% of our planet’s oxygen - is on fire. It is an international crisis. Members of the G7 Summit, let's discuss this emergency first order in two days! #ActForTheAmazon

162 χιλ.

10:15 μ.μ. - 22 Αυγ 2019
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ