2019-09-10 10:27:19
Φωτογραφία για Λέρος: Κλάπησαν αντιαρματικά & χειροβομβίδες – Πάει η αντιτρομοκρατική
Λέρος: Κλάπησαν αντιαρματικά και χειροβομβίδες – Πάει η αντιτρομοκρατική – Τι αναφέρουν τα πρώτα στοιχεία από τη νέα κλοπή όπλων

Πολλές ομοιότητες με την κλοπή στην Κω στις 3 Αυγούστου του 2002 έχει τελικά η κλοπή όπλων από την Λέρο καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κλοπή είναι μεγάλου μεγέθους.

Αντιαρματικά και χειροβομβίδες είναι ανάμεσα στα κλοπιμαία και για οτν λόγο αυτό κατεβαίνει άμεσα κλιμάκιο αξιωματικών για να κάνουν καταγραφή απωλειών και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής για να ερευνήσει τα στοιχεία.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ μας θυμίζει ανάλογη κλοπή όπλων που είχε γίνει στην Κω στις 3 Αυγούστου 2002,

όταν εκλάπησαν τρία οπλοπολυβόλα, 17(!) 45άρια και τρία αυτόματα G3. Τηλεφώνημα αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα της Κω συνδέει την κλοπή με τη «17 Νοέμβρη».

Η κλοπή στην Κω είχε γίνει με τη μέθοδο του ριφιφί καθώς οι άγνωστοι δράστες τρύπησαν τον τοίχο διπλανής αποθήκης ιματισμού, και μπήκαν μέσα στην αποθήκη των πυρομαχικών.


Η κλοπή διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού, και αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και η διοίκηση του ΓΕΣ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για την απώλεια υλικού

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.

Κλοπές όπλων από στρατόπεδα

Καβάλα

Παραμονές Χριστουγέννων του 1977, ομάδα αγνώστων εισήλθε από αφύλακτη μάντρα στο 645 ΜΤΠ της Ελευθερούπολης Καβάλας (στρατόπεδο Νάτσιου) και έκλεψε 36 αχρησιμοποίητα 45άρια.

Οι εκτεταμένες έρευνες που ακολούθησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα και η υπόθεση παρέμενε νεφελώδης. Μέχρι τον Νοέμβριο του 1986, όταν αποκαλύφθηκε εξαιτίας μιας πλημμύρας η γιάφκα της οδού Καλαμά 25 στα Σεπόλια

Συκούριο

H σημαντικότερη κλοπή ρουκετών από στρατόπεδο ήταν εκείνη του Συκουρίου Λάρισας, την 24η Δεκεμβρίου 1989.

ομάδα της «17 Νοέμβρη», αποτελούμενη από τους Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Κωνσταντίνο Τέλιο, Θωμά Σερίφη, Κωνσταντίνο Καρατσώλη, Ηρακλή Κωστάρη και Δημ. Κουφοντίνα, μετά πολύμηνη παρακολούθηση,

εισέβαλαν σε δύο αποθήκες πυρομαχικών και απέσπασαν με πάσα ευκολία 113 ρουκέτες των 2,36 και 3,5 ιντσών, επτά χιλιάδες φυσίγγια και χειροβομβίδες.

H οργάνωση ανέλαβε εξαρχής την ευθύνη (με προκήρυξη στις 5/2/1990) και χρησιμοποίησε τη λεία της για «δυναμικά» τρομοκρατικά χτυπήματα. Μεγάλο μέρος των ρουκετών βρέθηκαν από την αστυνομία στις γιάφκες των οδών Δαμάρεως και Πάτμου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ