2019-09-10 11:30:42
Φωτογραφία για Μετά από 3 θανάτους, το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ παροτρύνει σε αποφυγή χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων
Τα Κέντρα Ελέχγου και Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής (CDC) συνέστησαν την Παρασκευή στους Αμερικανούς, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα, μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων, αλλά και τη νόσηση περισσοτέρων από 450 ακόμα με σοβαρή πάθηση στους πνεύμονες, μετά από (όπως αναφέρθηκε) χρήση των εν λόγω συσκευών.

- Μια έρευνα από το CDC, σε συνεργασία με διάφορα κρατικά υγειονομικά τμήματα, προσπαθεί να καθορίσει ποιες από τις περιπτώσεις των θανάτων και των πνευμονικών ασθενειών, που είναι διάσπαρτες σε 33 πολιτείες, έχουν κοινά στοιχεία και ποια προϊόντα ατμίσματος κάνουν τους ασθενείς να αρρωσταίνουν.

- Η Dana Meaney-Delman, εκ των συνεργατών του CDC που διεξήγαγε την έρευνα, δήλωσε ότι "ενώ η έρευνα αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου", μια σύσταση που επεκτείνεται τόσο στις συσκευές νικοτίνης όσο και στη χρήση κάνναβης.


- Από τις 22 Αυγούστου, το CDC διερεύνησε 153 περιπτώσεις πνευμονικών ασθενειών που συνδέονταν με το άτμισμα. Το άλμα σε πάνω από 450 είναι σχεδόν μια αύξηση κατά 200% από τότε.

- Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται στις περιπτώσεις περιλαμβάνουν δύσπνοια, κόπωση, πυρετό και ναυτία ή έμετο.

- Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν να αγοράζουν προϊόντα από το δρόμο, καθώς και συσκευές ή υγρά που έχουν "πειραχτεί" από καταναλωτές ή μη εξουσιοδοτημένους λιανοπωλητές.

- Αξιωματούχοι Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ερευνούν μια πιθανή σχέση μεταξύ του ελαίου βιταμίνης Ε σε υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου και 34 κρουσμάτων πνευμονικής νόσου.

Σημαντική παράθεση: "Υπάρχει σαφώς μια επιδημία που χρήζει επείγουσας ανταπόκρισης", έγραψε ο δρ. David Christiani, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, σε editorial της Παρασκευής για την New England Journal of Medicine.

Εκπληκτικό γεγονός: Στο άρθρο του, ο Christiani ανέφερε ότι τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων έχει εντοπιστεί ότι περιέχουν τουλάχιστον έξι ομάδες τοξικών χημικών ουσιών και η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να προκαλέσει νέες τοξίνες στους χρήστες.

Βασικό υπόβαθρο: Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήδη διερευνά 127 αναφορές επιληπτικών κρίσεων που ενδεχομένως συνδέονται με το άτμισμα. Παρόλο που οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια λιγότερο επικίνδυνη πηγή νικοτίνης από τα τσιγάρα. Το CDC συνιστά όλοι οι μη καπνιστές να παραμείνουν μακριά από το άτμισμα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ένας κλάδος συνολικού τζίρου 2,3 δισ. δολαρίων το 2018 και οι κατασκευαστές ζητούν την έγκριση του FDA, ώστε να συνεχίσουν να πωλούν τα προϊόντα τους.

Της Lisette Voytko

Πηγή capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ