2019-09-10 17:00:11
Φωτογραφία για Λέρος: Νέα στοιχεία για τον βαρύ οπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκε
Η… παλιά «αμαρτία» που ήρθε στο προσκήνιο!

Αίσθηση και μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η κλοπή βαρύ οπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού. Χάθηκαν χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από σφραγισμένη αποθήκη. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής φτάνει στη Λέρο για να συνδράμει στις έρευνες. Οι κινήσεις του ΓΕΝ μόλις έγινε γνωστή η είδηση. Πότε απασχόλησε η ίδια υπηρεσία στο παρελθόν.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ αναχώρησαν το πρωί για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Όπως πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.


Νέα καταμέτρηση στη μονάδα του Πολεικού Ναυτικού

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν.

Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια των αξιωματικών που χειρίζονται την έρευνα.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρουν ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα πλοία, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαχειριστικού λάθους.

Η κλοπή 280 τόνων πετρελαίου

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, είχε απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές, μετά την κλοπή 280 τόνων πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα (09-09-2019) σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής.

Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέρο σπεύδουν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και των εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας.

Ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝΟ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

πηγή : newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ