2012-06-16 12:21:06
Φωτογραφία για Τι θα έκανε ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής στις παρούσες περιστάσεις;
Γράφει ο Κ. Φ. Αλιφέρης

Κάποιοι κριτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως απο την πλευρά της ΝΔ, ισχυρίζονται ότι ο Α. Τσίπρας στερείται αξιοπιστίας διότι θέτει ψευδο-απειλές σαν τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου που έλεγε ότι θα βγει απο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ αλλά παρέμεινε. Βέβαια Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πέτυχε τους σκοπούς του που ήταν και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική να κάνει, και η χώρα να είναι σε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ με..... πρωτόγνωρα (και ανεπανάληπτα έκτοτε) οικονομικά ωφέλη ειδικά απο την πλευρά της ΕΟΚ.  Ας αφήσουμε όμως τον Ανδρέα ο οποίος ήταν σοσιαλιστής και άρα δεν... «μετράει», και ας εξετάσουμε τι θα έκανε ο μεγάλος πολιτικός της ΝΔ και ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το εξης άμεσο και σοβαρότατο πρόβλημα. Τα ταμεία ειναι άδεια διότι οι συμφωνίες που υπέγραψαν οι πρόσφατες κυβερνήσεις μας αναγνωρίζουν (αμφισβητούμενα και πιθανώς και επαχθή) χρέη εκατοντάδων δισεκατομυρίων και επιτρέπουν τις δυνάμεις κατοχής της τρόϊκας να απλώνουν το χέρι και να παίρνουν τα χρήματα απο το ταμείο του ελληνικού κράτους και να τα δίνουν στους τραπεζίτες
. Επίσης οι οικονομία πάει κατα διαβόλου επειδή τα ίδια πολιτικά μας «αστέρια» υπέγραψαν τα καταστροφικά μνημόνια. Επειδή η οικονομία είναι χάλια, δεν δημιουργούνται αρκετά φορολογικά έσοδα και επειδή δεν έχουμε εθνικό νόμισμα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τρέχοντα έξοδα, και κατα συνέπεια δεν μπορούμε να τονώσουμε ούτε τη ζήτηση ούτε την παραγωγή με έκδοση και διοχέτευση στην αγορά εθνικού χρήματος.

Τι σημαίνουν αυτά? Η καινούρια κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν είναι «μνημόνιο-light» υφής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και συνεργάτες) ή το πιθανότερο (έως σχεδόν βέβαιο κατα την εκτίμηση μας με τα δεδομένα της παρούσης φάσης), ισχυρά αντιμημονιακή (ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες) θα έχει «δεμένα τα χέρια» και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αφού πρέπει να δανείζεται σε ευρώ για να επιβιώσει μέρα με την μέρα. Άρα θα είναι εξαναγκασμένη να εκτελέσει τα μνημόνια όπως ακριβώς έχουν υπογραφεί, που σημαίνει περαιτέρω εξόντωση του ελληνικού λαού και τελικά καθολική εξόντωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο φαύλος κύκλος εαν δεν διακοπεί, θα σταματήσει απο μόνος του ΜΟΝΟ όταν θα έχουμε πουλήσει τη χώρα κωψοχρονιά όπως ακριβώς στην Γερμανική κατοχή του Β’ ΠΠ ολόκληρα σπίτια και κτήματα πωλούνταν για ένα σακί στάρι και 2 κιλά λάδι.

Αυτό φαίνεται να ήταν και το πρόγραμμα των ευρωπαίων τραπεζιτών, μέχρις ότου παρενέβει σαν απο μηχανής θεός το χέρι του έλληνα ψηφοφόρου με το παράγοντα «ΣΥΡΙΖΑ» . Όπως είναι φανερό όμως, απο τα παραπάνω ότι είναι απαραίτητο αλλά όχι αρκετό να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, και (ισως) ΛΑΟΣ ή ΔΗΜΑΡ.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν?

Πολύ απλά, και πολύ ωμά, εαν η ΕΕ δεν δεχτεί να κάνει ριζικές αλλαγές στο μνημόνιο όπως χαλάρωση μέτρων, μορατόριο πληρωμών, και αναπτυξιακά μέτρα, και επίσης να δεχτεί να επανεξεταστεί η νομιμότητα του ελληνικού χρέους απο ανεξάρτητους ελεγκτές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής ό,ποιου μέρους του αποδειχτεί νομικά και λογιστικά παράνομο/επαχθές, τότε είναι απολύτως απαραίτητο να έχει τη δυνατότητα η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να σωθεί η χώρα και οι έλληνες που υποφέρουν, να εκδώσει δραχμές, να ακυρώσει ή παγώσει μονομερώς τα τις συμφωνίες, και γενικά να λάβει ότι μέτρο επιβάλλουν οι συνθήκες εθνικής ανάγκης.

Παλιά ήταν «Ελευθερία ή Θάνατος». Τώρα έχουμε ξεπέσει στο «Ευρώ ή Θάνατος».

Εδώ που φτάσανε τα πράγματα, προέχει η εθνική επιβίωση και το εθνικό συμφέρον και τα υπόποιπα είναι «φρου-φρου». Ο έλληνας ψηφοφόρος πρέπει  να υπερβεί τον διανοητικό «προγραμματισμό» πού έντεχνα του έχουν επιβάλει. Δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Δεν μπορείς να βάζεις ένα νόμισμα πάνω απο την ατομική και εθνική επιβίωση.

Τι θα έκανε ο Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής?

Μερικές απο τις πιο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της Ελλάδας έμειναν στην ιστορία γιατί είχαν το θάρρος να πούνε «‘Οχι». Οι ψηφοφόροι της ΝΔ που δείχνουν να οι πιο παγιδευμένοι αυτή τη στιγμή, να θυμηθούνε ειδικά ότι ο Κ.Γ. Καραμανλής (γνωστός και για το «Η Ελλάδα Ανήκει στη Δύση») έβγαλε την Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ, και το ίδιο είχε κάνει πρωτύτερα και ο φίλος του αντικομμουνιστής στρατηγός ΝτεΓκώλ την Γαλλία! Και μιλάμε για το ΝΑΤΟ την εποχή του ψυχρού πολέμου, όχι για αστεία. Την εποχή που για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ή ήσουν «μαζί μας» ή ενδεχομένως γινόσουν... Βιετνάμ. Και η Ελλάδα και η Γαλλία επανήρθαν βέβαια όταν έκριναν ότι ήταν σκόπιμο για τα εθνικά συμφέροντά τους.

Ειδικότερα ο Κ.Γ. Καραμανλής που πρωτοστάτησε στην είσοδο της Ελλάδας στην (τότε) ΕΟΚ  το έκανε για να επιτύχει η χώρα πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανύψωση απο τον «τρίτο» στον «πρώτο κόσμο». Τώρα που οι όροι έχουν αντιστραφεί, και η ΕΕ προκαλεί οικονομική καταβαράθρωση της Ελλάδας, εθνική ταπείνωση, και πολιτική αποσύνθεση, είναι στιγμή να πιέσουμε με το όπλο της αποχώρησης το οποίο έχει σοβαρότατες οικονομικές ζημίες για την ΕΕ και άρα είναι αποτελεσματικό. Εαν αυτό δεν δουλέψει, τότε ας αποχωρήσουμε έστω και προσωρινά μέχρις ότου αναστηλώσουμε την οικονομία μας.

Είμαι βέβαιος ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα έκανε το ίδιο.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ