2019-09-11 07:01:46
Φωτογραφία για 12502 - Προσκυνηματική επίσκεψη του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου και Αγιορειτών πατέρων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο προκειμένου να υποβάλουν τα σέβη τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή και την ευλογία του, με αφορμή την έναρξη, κατά την 1η Σεπτεμβρίου, του νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, οι αδελφοί της Μονής, π.Ευδόκιμος και π. Γεώργιος, καθώς και ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελλίου Αγ. Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους έγινε αναφορά και στην επικείμενη

επίσκεψη του Παναγιωτάτου στο Άγιον Όρος, στο πλαίσιο της οποίας θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί, στις 20 Οκτωβρίου, στο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του. Επίσης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος, την Αθωνιάδα Σχολή και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμονος (Κουτλουμουσιανή) και Προφήτου Ηλιού. 

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Βατοπαιδίου και τους πατέρες που τον συνόδευαν παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

http://fanarion.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ