2019-09-11 13:49:12
Φωτογραφία για Brexit: Εξετάζει ξανά το σχέδιο δημιουργίας γέφυρας μεταξύ Σκωτίας - Β. Ιρλανδίας ο Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προσπαθεί να βρει λύση για το θέμα των «σκληρών συνόρων»,

πάνω στο οποίο «κολλάνε» οι συζητήσεις για το Brexit

Την προοπτική δημιουργίας μιας γέφυρας μεταξύ Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, φέρεται να εξετάζει ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησής του να εξετάσουν το κόστος και τα ρίσκα που εγκυμονεί η ανέγερσαη μιας γέφυρας μήκους 28 μιλιών (περίπου 45 χιλιομέτρων) πάνω από τη θάλασσα της Ιρλανδίας.

Στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, πάντως, εκπρόσωποι του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας είχαν συνταχθεί με το πλάνο του Τζόνσον για τη δημιουργία μιας γέφυρας, αξίας 15 δισεκατομμυρίων λιρών, η οποία θα συνέδεε τη νοτιοδυτική Σκωτία με τη Βόρεια Ιρλανδία. Ωστόσο, βόμβες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, αποτελούν ένα από τα μεγάλα ρίσκα για την υλοποίηση του σχεδίου.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τζόνσον ρώτησε το επιτελείο του «που και πως μπορούν να βρεθούν τα χρήματα», καθώς και γα «ρίσκα που μπορούν να υπάρξουν», σχετικά με τις βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στη θάλασσα της Ιρλανδίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας φέρεται να έχει εκπονήσει έναν κατάλογο με τα πλάνα για τη γέφυρα, έπειτα από συζητήσεις με το Δηξμποκρατικό Ενωτικό Κόμμα και τον πρώην Γραμματέα της Βόρειας Ιρλανδίας, Κρις Γκρέιλινγκ.

Κι όλα αυτά, τη στγμή που το θέμα των «σκληρών συνόρων» με τη Βόρεια Ιρλανδία, παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Audi AI:TRAIL Quattro  SUV
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Audi AI:TRAIL Quattro SUV
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ