2019-09-11 20:34:25
Φωτογραφία για Ιρανή αυτοπυρπολήθηκε επειδή θα τη φυλάκιζαν αφού προσπάθησε να μπει σε γήπεδο
Η Σαχάρ Χονταρί ήταν γνωστή στα social media με τον παρατσούκλι «Blue Girl» από τα χρώματα της ομάδας Esteghlal που υποστήριζε

Τραγικό θάνατο βρήκε μια γυναίκα στο Ιράν η οποία πριν από μια εβδομάδα αυτοπυρπολήθηκε έξω από δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγηθεί επειδή προσπάθησε να μπει σε γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η Σαχάρ Χονταρί προχώρησε στην ακραία αυτή πράξη όταν ενημερώθηκε ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να οδηγηθεί στη φυλακή για έξι μήνες.

Η 29χρονη Ιρανή άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένη.

Η Σαχάρ Χονταρί στο νοσοκομείο

Η Χονταρί ήταν γνωστή στα social media με τον παρατσούκλι «Blue Girl» από τα χρώματα της ομάδας Esteghlal που υποστήριζε.

Η 29χρονη είχε προσπαθήσει τον περασμένο Μάρτιο να μπει στο γήπεδο Azadi της Τεχεράνης φορώντας ένα μπλε μαντίλι και ένα μακρύ παλτό τα οποία, όμως, δεν εμπόδισαν τους αστυνομικούς από το να την εντοπίσουν.

Τότε η Χονταρί είχε παραμείνει στα κρατητήρια για τρεις ημέρες πριν να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη της.

Στο Ιράν η παρουσία γυναικών σε γήπεδα ποδοσφαίρου απαγορεύεται -αν και επιτρέπεται για αγώνες βόλεϊ - με οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών να λένε ότι όσες φορές επετράπη σε γυναίκες να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου αυτό δεν ήταν τίποτε περισσότερο από «κόλπο δημοσιότητας».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ