2019-09-11 23:31:16
Φωτογραφία για Γερμανία: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του SPD η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας
Το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατών αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας –

Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην Γερμανία ότι το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατών, κι ένα από τα τρία υπηρεσιακά στελέχη της ηγεσίας του SPD, αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Η 45χρονη Μανουέλα Σβέσιχ ανακοίνωσε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και, για το λόγο αυτό, δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Αλλά απαιτείται θεραπεία», ανέφερε σε ανακοίνωση προς τους συναδέλφους της προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει τον ρόλο της πρωθυπουργού του κρατιδίου και της επικεφαλής του κόμματος εκεί.

Η ανακοίνωση της Σβέσιχ αποτελεί σφοδρό πλήγμα για το κόμμα που αναμένεται να εκλέξει έναν μόνιμο ηγέτη και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έβλεπαν στο πρόσωπό της τον επόμενο ηγέτη. Η ίδια πάντως ήθελε να επικεντρωθεί στον ρόλο της ως πρωθυπουργού στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ