2019-09-12 00:02:15
Φωτογραφία για Απίστευτο: Για πέντε ώρες δεν λειτουργούσε το σύστημα με τα «βραχιολάκια»!



Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εταιρία που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, το λεγόμενο «βραχιολάκι».

Η αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης διαπίστωσε κενό σχεδόν πέντε ωρών, από τις 10.00 πμ έως και τις 14.49 μμ στην επιτήρηση των κρατουμένων.

«Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών», αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με την οποία επιβάλλεται στην εταιρία ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων, ύψους 10.000 ευρώ.

Τι αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

«Αποδεχόμαστε την από 22-05-2019 εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» και επιβάλλουμε στην Ανάδοχο εταιρεία «G4S ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) για τους κάτωθι λόγους:


1. Ο χρόνος που μεσολάβησε έως την ενημέρωση της Τριμελούς Επιτροπής Εποπτείας για την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης ήταν σχεδόν πέντε ώρες (10:00 π.μ. έως 14:49 μ.μ.) κατά παράβαση του άρθρου 3 της Σύμβασης,

2. Δεν ειδοποιήθηκε στο εν λόγω διάστημα κάποιος από τους αρμόδιους φορείς του άρθρου 3, παρ. 1 και 2 του ΠΔ 62/2014,

3. Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ