2019-09-12 09:20:05
Φωτογραφία για Από 8 επιτροπές του ΕΟΠΥΥ η έγκριση για ειδικές θεραπείες και επεμβάσεις! Νέα υπουργική απόφαση
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Στην άκρη για τα καλά φαίνεται ότι μπαίνει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) καθώς επισήμως οι εγκρίσεις για τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, ειδικών θεραπειών και ειδικών επεμβάσεων ασθενών περνούν στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ) του ΕΟΠΥΥ όπου και δημιουργούνται οκτώ μη αμειβόμενες επιτροπές.

Ήδη δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση του Βασίλη Κικίλια με την οποία καθορίζονται τα μέλη της κάθε επιτροπής που θα δίνουν εγκρίσεις σε ειδικές ιατρικές πράξεις όπως PET/CT, Γ-KNIFE, X-KNIFE ΚΑΙ CYBERKNIFE κλπ.

Πάντως η κίνηση αυτή φαίνεται πως δείχνει για άλλη μία φορά την πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να καταργήσει το ΚΕΣΥ το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αρμόδιο για όλες αυτές τις εγκρίσεις των ειδικών θεραπείων και επεμβάσεων.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το ΚΕΣΥ εδώ και χρόνια λειτουργούσε γραφειοκρατικά με μεγάλες καθυστερήσεις με συνέπεια να καθυστερούν και οι εγκρίσεις προς τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»


Με την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων για τις εγκρίσεις, ουσιαστικά αφαιρείται το βασικό αντικείμενο του ΚΕΣΥ, ενώ αντίστοιχα πρόσφατα του αφαιρέθηκε και η αρμοδιότητα για τα ιατρικά συνέδρια που επρόκειτο να αναλάβει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην πράξη δηλαδή το ΚΕΣΥ αποδυναμώνεται πλήρως.

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς

Με βάση την απόφαση του Βασίλη Κικίλια, οι Πρόεδροι των Επιτροπών θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και οι Γραμματείς αυτών θα καθορίζονται με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Αιτήματα των ασθενών για τις ειδικές θεραπείες και επεμβάσεις θα αποστέλλονται στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (Α.Υ.Σ.) μέσω των κατά τόπους Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ (ΠΕ.ΔΙ.) ή σε ειδικές περιπτώσεις στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, μετά από συνεννόηση της ΠΕ.ΔΙ. με τη Γραμματεία των ως άνω Επιτροπών του Α.Υ.Σ.

Η θητεία των μελών των Επιτροπών είναι διετής.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ