2019-09-12 09:30:21
Φωτογραφία για ΟΑΕΔ: Έγκριση για 7.148 νέες προσλήψεις - Άλλες 4.000 εξετάζονται (Κοινωφελής)
Την έγκριση για την άμεση υλοποίηση του επανασχεδιασμού της κοινωφελούς εργασίας έδωσε ο ΟΑΕΔ, υπό τη νέα διοίκηση του κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Στα πλαίσια αξιολόγησης όλων των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης, για τα οποία θα διευκρινιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα η ανάγκη ή όχι παράτασης λόγω κενών και αναγκαιότητας κάθε δράσης, κρίθηκε επιβεβλημένη η συνέχιση της εργασίας -τουλάχιστον- 7.148 εργαζομένων.

Η παράταση θα είναι 4μηνη και θα αφορά (σε πρώτη φάση) στους ωφελούμενους των δράσεων:

Hotspots (Γ΄ κύκλος) - 2.082 θέσεις εργασίαςΠυροπροστασία (δασικές υπηρεσίες) - 5.066 θέσεις εργασίας

Υπενθυμίζεται ότι η χρονική διάρκεια του Β΄ κύκλου του προγράμματος για τα hotspots έχει ήδη λάβει πολλαπλές παρατάσεις, με τελευταία τον περασμένο Μάιο, όπου επεκτάθηκε κατά 8 επιπλέον μήνες.

Πού εξετάζονται παρατάσεις - Το νέο πρόγραμμα σε δήμους


Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην ''ατζέντα'' επαναξιολόγησης του ΟΑΕΔ βρίσκεται το πρόγραμμα 4.000 θέσεων σε νοσοκομεία και φορείς υγείας.

Σε ό,τι αφορά τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης έχει ήδη δηλώσει πως εξετάζεται σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας η ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που ήδη υπάρχει στο σύστημα δημόσιας υγείας. Σημείωσε μάλιστα πως η ηγεσία του υπουργείου γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης των χιλιάδων συμβασιούχων, δεδομένου ότι πλέον έχουν αποκτήσει και εμπειρία.

Η σπουδαιότητα της κάλυψης των φορέων υγείας με το συγκεκριμένο προσωπικό είχε εκφραστεί και από την τέως κυβέρνηση, με τροποποίηση για την 12μηνη παράταση στην απασχόληση των υπηρετούντων.

Ο ΟΑΕΔ, παράλληλα, στοχεύει στην πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων με νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους.

Ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ που ορίζει τη διαδικασία καταγραφής των αναγκών και των πιστώσεων των δήμων για την πρόσληψη νέου προσωπικού.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ