2019-09-12 17:03:51
Φωτογραφία για Προ των πυλών συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ στη Νέα Υόρκη
Κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ σχεδιάζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εφόσον «κλειδώσει» η συνάντηση των δύο ανδρών θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ΝΔ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία, μάλιστα, και καταψήφισε στη Βουλή.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται να συναντηθεί και με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, ενώ η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη «κλειδώσει».

«Όταν κάποιος ακούει Μακεδονία να σκέφτεται τη δικιά μας»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη και δεν αλλάζει κατά το δοκούν. Eίχα θέσει όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Eίχα πει ότι εάν η Συμφωνία ψηφιστεί και κυρωθεί δύσκολα αλλάζει. Tην βρήκαμε και την κληρονομήσαμε. Αυτό που χρειάζεται η Βόρεια Ελλάδα είναι ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Μίλησα για προστασία των μακεδονικών προιόντων, μίλησα για το brand της Μακεδονίας.

Όταν ακούει ο άλλος Μακεδονία θα πρέπει να ακούει τη δική μας Μακεδονία. θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη δική μας πολιτιστική κληρονομιά. Δεν έχει προβλεφθεί κάποια συνάντηση με τον Ζάεφ. Προφανώς και θα τον συναντήσω» είχε πει στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ