2019-09-13 08:59:05
Φωτογραφία για Ξανθός: Κανένα σχέδιο από τον Υπ.Υγείας
Συντάκτης: Virus

Για έκθεση δυσκολιών, προβλημάτων και διαχρονικών ελλείψεων και ανεπαρκειών του δημόσιου συστήματος υγείας έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη πρώτη Συνέντευξη Τύπου της νυν ηγεσίας του Υπουργείου, χωρίς όμως να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε όσα αποκάλυψε ο κ. Κικίλιας

Σχολιάζοντας ότι παρήλθε διάστημα δύο μηνών, αλλά ο Υπουργός έχει να επιδείξει «κανένα σχέδιο, καμία συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πολιτική, καμία ιδέα για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όντως σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Με νόημα υπογραμμίζει στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός για τους υπουργούς, «οι «σαν έτοιμοι από καιρό» εμφανίζονται τελείως απροετοίμαστοι και χωρίς συγκεκριμένη δυνατότητα να επιλύσουν τα προβλήματα του συστήματος υγείας και των πολιτών».

Μάλιστα αποδίδει σε ψεύδη τον ισχυρισμό ότι η δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ είναι σε χειρότερη θέση σε σύγκριση με το 2015.


Ο κ. Ξανθός επικαλείται την αυξημένη προσέλευση των πολιτών στις νοσοκομειακές μονάδες, επισημαίνοντας ότι «παρά την ταλαιπωρία που υπάρχει πολλές φορές, στο τέλος έχουν μια αξιοπρεπή και αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη».

Σε δικό του έργο αποδίδει την «κανονικότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας» , φέρνοντας ως παράδειγμα την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, την ενίσχυση με ανθρώπινους και υλικούς, το δημόσιο σύστημα υγείας.

Κατά τη θητεία του στο υπουργείο ο ίδιος υποστηρίζει ότι αναβαθμίστηκαν ο εξοπλισμός και οι υποδομές των περισσότερων νοσοκομείων.

Σ’ ένα συνδυασμό προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, κατά τον κ.Ξανθό επήλθε από το 2016 ένα θετικό ισοζύγιο προσλήψεων προς αποχωρήσεις.

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε σε επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και παρά τα μέτρα λιτότητας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός ισχυρίστηκε ότι «αυξήθηκε η χρηματοδότηση και η μεταβίβαση πόρων από τον ΕΟΠΥΥ προς τις δημόσιες δομές».

Απύθμενο θράσος απέδωσε στον κ. Κικίλια, υπενθυμίζοντας ότι κυβέρνηση της ΝΔ «πριν λίγα χρόνια είχε οδηγήσει σε εγκατάλειψη και πλήρη αποδιοργάνωση και το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Υπογραμμίζοντας την αξιοπιστία και την προσβασιότητα του Συστήματος Υγείας από όλους τους πολίτες, ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε ότι «έχει προβλήματα ακόμα πάρα πολλά και ανεπάρκειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Καταλήγοντας, ο κ. ξανθός κάλεσε τον νέο Υπουργό να «εγκαταλείψει την επικοινωνιακή πολιτική και την προσπάθεια αποδόμησης του έργου του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και να ασχοληθεί με σοβαρότητα, αθόρυβα και συστηματικά, με τα ουσιαστικά προβλήματα της δημόσιας περίθαλψης και των πολιτών».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ