2019-09-13 15:35:53
Φωτογραφία για Αποστολάκης: Το πολεμικό υλικό από τη Λέρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφερόμενος στην κλοπή στρατιωτικού υλικού από μονάδα στη Λέρο ανέφερε ότι “το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες”.

Ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον ALPHA σημείωσε ότι “οι έρευνες συνεχίζονται, φαίνεται πως έχει βρεθεί κάποια άκρη, θα περιμένουμε συμπεράσματα ανακριτικών Αρχών. Στα θέματα πυρομαχικών και όπλων στις αποθήκες υπάρχουν δικλείδες για να μην μπορεί να γίνει κάτι ή αν γίνει, να γίνει αντιληπτό σύντομα” και πρόσθεσε “δεν αλλάζει τίποτα, αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε”.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, εκτίμησε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα κάνει πίσω, καθώς στόχος του είναι να σταματήσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

“Οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους ότι πρέπει να κερδίσουν στο ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο... Με τον τρόπο που κινείται, κάθε τόσο πάει και λίγο παραπάνω, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, προσπαθεί να κερδίσει”, σημείωσε.


Στο ερώτημα εάν υπάρχει πιθανότητα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Αποστολάλης απάντησε: “Όλα παίζουν με πιθανότητες” και εκτίμησε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και “δεν θα ξεκινήσει τέτοιο θέμα, αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι και σοβαρά κέρδη”.

“Η Τουρκία και ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ο,τιδήποτε που μπορεί να ασκήσει πίεση στη διεθνή κοινότητα. Με αυτή τη λογική έχει ξεκινήσει το θέμα της Αμμοχώστου”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν θα κερδίζαμε τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, ο κ. Αποστολάκης απάντησε: “Θα τους κάνουμε ζημιά. Αλλά δεν νομίζω να το επιχειρήσουν” και συμπλήρωσε πως “η αποστολή του Στρατού είναι να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση”.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι “τα (νέα) Ίμια θα προκύψουν, αν κάνουμε εμείς λάθος” και χαρακτήρισε “εθνικής σημασίας” τα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας ότι δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση.

“Πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να είμαστε όλοι σοβαροί”, είπε.

“Οι μάνες όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα, πρέπει να είναι περήφανες”, ανέφερε ο κ. Αποστολάκης προσθέτοντας πως “δεν είμαστε σε ένα περιβάλλον περιτριγυρισμένο από αγγέλους, έχουμε θέματα”.

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ