2019-09-13 21:50:37
Φωτογραφία για Έρχονται πιο αυστηρές ποινές για στάθμευση σε ράμπες και θέσεις αναπήρων
Να μη σταθμεύει κανείς ούτε για λίγο στις ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

«Φτιάχτηκαν ράμπες, όμως τώρα τις κλείνουν οι συμπολίτες μας. Ξαναβρισκόμαστε στο μηδέν»

Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Αντωνίου και η Τροχαία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν άλλη μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην πλατεία Αριστοτέλους για την ενημέρωση των οδηγών.

Θα έλεγε κανείς πως τέτοιες ενέργειες δεν θα χρειάζονταν πια και δεν θα χρειαζόταν ούτε ενημέρωση ούτε ευαισθητοποίηση για τα αυτονόητα, όπως το να μην παρκάρει κανείς- ούτε να αφήνει «για λίγο» το αυτοκίνητό του- σε ράμπες αναπήρων.

Αλλά δυστυχώς φαίνεται πως ακόμα χρειάζεται να το υπενθυμίζει κανείς στους «ξεχασιάρηδες», κι έτσι σήμερα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη έγινε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών, ώστε να μη σταθμεύουν ούτε για λίγο στις ράμπες αναπήρων, καθώς δυσκολεύουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρικό αμαξίδιο, τον γονιό που κινείται με παιδικό καρότσι και όλα τα εμποδιζόμενα άτομα.


Ο εικοσιεννιάχρονος Δημήτρης Αντωνίου, που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο από τα 16 του, όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο έξω από το σχολείο του, βγήκε στους δρόμους, σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, για να μοιραστούν φυλλάδια, μέσω των οποίων υπενθυμίζεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης γιατί δεν μπορούν να παρκάρουν στις ράμπες και τα πεζοδρόμια.

«Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ταλαιπωρείται όταν ένα αυτοκίνητο παρκάρει είτε στο πεζοδρόμιο είτε σε ράμπες. Μπορεί να είναι οι γονείς μας που περπατούν με τη βοήθεια ‘πι’, τα παιδιά που γυρνάνε από το σχολείο, η γυναίκα μας με το καρότσι και οι άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια που το αντιμετωπίζουν πολλά χρόνια» είπε ο κ. Αντωνίου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ– ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FΜ».

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως μετά τον αγώνα απέναντι στην Πολιτεία για να φτιαχτούν ράμπες, έρχεται ο αγώνας ενημέρωσης των οδηγών. «Για πολλά χρόνια πιστεύαμε ότι φταίει η πολιτεία που δεν έχει ράμπες. Μετά από αγώνες φτιάχτηκαν, όμως τώρα τις κλείνουν οι συμπολίτες μας. Ξαναβρισκόμαστε στο μηδέν. Όπου έγιναν ράμπες βλέπουμε αυτοκίνητα παρκαρισμένα με αλάρμ σε θέσεις με ΑμεΑ και ήταν διπλή η πληγή».

Στο πλαίσιο αυτών των εξορμήσεων οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους πολίτες πως από τις 15 Σεπτεμβρίου οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για την παράνομη στάθμευση σε ράμπες και θέσεις ΑμεΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ