2019-09-13 22:06:57
Φωτογραφία για Πιέσεις στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του Σχοινά
Πολλοί ευρωβουλευτές θεωρούν «απαράδεκτο» τον τίτλο - «Αδικεί τον Μαργαρίτη Σχοινά

η συζήτηση, θεωρώ ότι η Φον ντερ Λάιεν θα αλλάξει τον τίτλο», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

«Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας» ενδέχεται να αντιμετωπίζει απειλές. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιον ορατό κίνδυνο, αλλά για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του προτεινόμενου Έλληνα Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά.

Οι ενστάσεις αρκετών ευρωβουλευτών οι οποίο οι θεωρούν «απαράδεκτο» τον συσχετισμό της προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής με την μετανάστευση, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η εκλεγείσα πρόεδρος της Κομισιόν υπερασπίζεται προς το παρόν την απόφαση της, αλλά γνωρίζει ότι για να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης από το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο χρειάζεται, εκτός από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη στήριξη και άλλων πολιτικών ομάδων. Ιδιαίτερα των Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων που εκφράζουν προβληματισμό για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά.


Μεϊμαράκης: Αδικεί τον Σχοινά η συζήτηση – Θεωρώ ότι η ντερ Λάιεν θα αλλάξει τον τίτλο

Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αυτή την εβδομάδα θα συγκληθεί στο Στρασβούργο η ολομέλεια της Επιτροπής. Νομίζω ότι ο τίτλος που έχει δοθεί στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μαργαρίτη Σχοινά είναι πράγματι ασαφής. Θεωρώ ότι η κ. Φον ντερ Λάιεν θα τον αλλάξει. Αδικεί τον κ. Σχοινά αυτή η συζήτηση. Γιατί η κριτική που γίνεται είναι για τον τίτλο, ενώ τον κ. Σχοινά τον έχουν υποδεχτεί όλοι και γνωρίζουν τις δυνατότητές του», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Επίσης είπε ότι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό για την προπαρασκευή του συνεδρίου του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στα τέλη Νοεμβρίου. «Πιστεύουμε στην προοπτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στηρίζουμε τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο κ. Μεΐμαράκης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ