2019-09-14 20:55:38
Φωτογραφία για Ανοιχτές Πόρτες στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, οι πόρτες της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου θα είναι ανοιχτές σε κατοίκους και επισκέπτες, μέσα από την ομώνυμη εκδήλωση, Ανοιχτές Πόρτες.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία έχει ως στόχο την παρουσίαση και αποκάλυψη γνωστών και άγνωστων πτυχών της πόλης στους συμμετέχοντες, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια και σκοπός της πάντα είναι η ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ως το πιο σημαντικό μνημείο και αξιοθέατο του νησιού. Εξάλλου, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1988, πάντοτε εντυπωσιάζει με τη μοναδικότητα της ατμόσφαιράς της και την πλούσια ιστορία της. Κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, όλη η Μεσαιωνική Πόλη θα είναι «ανοικτή» στο κοινό, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Οι παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης, περιλαμβάνουν ομιλίες, διαγωνισμούς, συναυλίες, workshops και ξεναγήσεις.

Περαιτέρω, η εν λόγω δράση στοχεύει στη διατήρηση και στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
tornosnews
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ